Младежки спортен панаир под надслов „Път към здравето“ се проведе в Русе

Спортни демонстрации, музикални изпълнения и много игри съпътстваха събитието в ОЗК „Арена Русе“

Русе сe превърна в арена на настроението, усмивките, спортните емоции и забавлението. Те бяха породени от първото издание на Младежки спортен панаир под надслов „Път към здравето“, организиран от Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта.

Спортни демонстрации на местните клубове, музикални изпълнения на любими изпълнители и много игри съпътстваха събитието в ОЗК „Арена Русе“, провело се при спазване на противоепидемичните мерки. В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, се включиха десетки местни деца и младежи.

В младежкия спортен панаир основна роля имаха спортните клубове в Русе, които демонстрираха уменията си  по баскетбол, таекуондо, карате, джудо, борба, волейбол, тенис на корт, тенис на маса, стрелба с лък, стрелба с пистолет, футбол, лека атлетика, вдигане на тежести, ушу, хадбал, триатлон и др.. Изявиха се и клубове по фолклорни танци и кей-поп. Всички те нагледно демонстрираха ползите от спортуването и физическата активност.

Сред специалните гости-посланици на спорта личаха имената на легендарната лекоатлетка Силвия Монева, златната медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва 2021 Надежда Нгуен и олимпийската медалистка от Рио 2016 Елица Янкова. Изпълнителният директор на на футболния шампион Лудогорец също се включи в инициативата и поздрави младите хора на град Русе.

За доброто настроение в ОЗК Арена Русе със свои изпълнения се погрижи небезивестната Valentina, която само преди броени дни се появи в музикалното пространство в колаборация с Ицо Хазарта. На сцената се качиха и популярните изпълнители Torino & Pashata, които споделиха, че приятелството им е започнало точно от спортната зала и така прераснало в един от най-актуалните дуети. Водеща на Младежкия спортен панаир бе Цвети Маринова от „Експоуз“.

Организаторите на спортния празник пожелаха на всички да обичат спорта, да се хранят здравословно и да участват в спортни инициативи.

Младежкият спортен панаир е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и  Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/. Неговото следващо издание ще бъде в град Сливен на 9 май.