Поредни успехи за талантите на „Спартак 14“

Спорт

14-05-2024, 16:20

Снимка:

Спартак 14

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенският клуб участва в Първия отворен турнир на Японската карате асоциация по шотокан карате – до

В Казанлък се проведе Първият отворен турнир на Японската карате асоциация по шотокан карате – до. Плевенските състезатели на Спартак 14 спечелиха четири златни медала и един бронзов.

Домакин на турнира беше карате клуб Шори доджо от Казанлък, а самият турнир бе уважен от присъствието на Сенсей Курихара, който е шеф - инструктор на японската карате асоциация.

16 клуба и над 200 участници взеха участие в надпреварите в отделните дисциплини. Карате клуб „Спартак 14“ бе представен от четирима състезатели. С най-добро постижение - два златни медала е Максимилиан Кошериков  -11-годишен, който стана първи в дисциплината ката и първи в дисциплината Шобу ипон кумите.

Другият златен медалист е Виктор Павлов при 12/13-годишни юноши дисциплина Шобу ипон кумите категория над 53 кг. В същата категория Християн Спиридонов се класира на трето място

Третият златен медалист е Йоан Тонов. Той спечели своят златен медал в категория до 57 кг. в дисциплината Шобу ипон кумите при 14-15 годишни юноши.

„Този турнир е част от подготовката на нашите състезатели за Световното първенство. Предстоят ни още няколко турнира,  след което и лагер за подготовка. Благодаря на Тихомир Тодоров, който се ангажира с треньорската дейност на този турнир и се справи отлично“, сподели Милена Кирниколова, старши треньор на клуба.