След фалшиво позитивен полеви тест: Невинен шофьор от Плевен е принуден да плати 700 лв. за кръвна проба (ВИДЕО)

Животът

14-05-2024, 09:43

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанин стои без книжка повече от година заради фалшиво позитивен полеви тест за наркотици

Шофьор стои без книжка повече от година заради фалшиво позитивен полеви тест за наркотици. Мъжът е принуден да плати 700 лв. за кръвната проба, с която да докаже, че не е нарушител.

„Това се случва в КАТ-Плевен. Жената на гишето там ми каза, че няма да си взема книжката, защото имам да плащам, тъй като аз съм си поискал кръвната проба. А, ако не я поискам, значи се съгласявам с резултата на полевия тест”, обясни в ефира на „Здравей, България” по Нова тв потърпевшият Пламен Илиев.

По думите му отношението на полицаите по време на проверката е било крайно арогантно.

„Пътувах с мой приятел и 3-годишния ми син, когато ни спря полиция. Казаха ми да направя проба за алкохол, веднага се съгласих. След това поискаха и тест за наркотици. Чакахме екип два часа. Накараха ме да търкам между 30 и 40 минути. Казаха ми: „На луд ли се правиш”. Държаха се абсолютно арогантно и непрофесионално. Тестът излезе положителен за амфетамин. Полицаят снима показанията и ги прати на някого. Поставиха ми белезници и започнаха да ме дърпат. Детето ми се разстрои. Казаха ми: „Честито г-н наркоман! Не те ли е срам да си возиш детето дрогиран? Айде, разкарвай малкия оттук”, разказа възмутеният мъж. След това излежал 24-часов арест в Долни Дъбник.

Вижте повече във видеото: