Моторист без книжка се заби в трактор, с опасност за живота е

Крими

15-05-2024, 09:42

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

36-годишният управлявал нерегистриран мотоциклет и карал с несъобразена скорост

36-годишен неправоспособен водач, с нерегистриран мотоциклет, е катастрофирал вчера на общински път край Кнежа.

Сигналът в полицията е постъпил в 13.40 часа. Местопроизшествието незабавно е посетено от екип на РУ – Кнежа. Извършен е оглед. Установено е, че мотористът се е придвижвал от землището на село Търнава по асфалтов път с несъобразена с пътните условия скорост. Изгубил е управление над мотоциклета, като е навлязъл в нерегулирано кръстовище и се ударил челно в правилно движещ се от дясната му страна колесен трактор "Булгар", с прикачен инвентар - селскостопанска праскачка "Перла". Селскостопанската машина е управлявана от 59-годишен. 

Водачът на мотоциклета е транспортиран от екип на ФСМП - Кнежа до ЦСМП - Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на дясна ръка и разкъсан далак, както и множество фрактури по долни крайници. Настанен е за лечение в болнично заведение с опасност за живота.

Водачът на трактора е изпробван за алкохол и наркотици с технически средства, като алкотестът е отрицателен, а при наркотестването уредът е отчел положителен резултат за употреба на бензодиазепини. 59-годишният е предоставил проби за изследване. Образувано е досъдебно производство.