Играч на Спартак 1919 (Плевен) за втори път с покана от елитен италиански клуб

Петър Господинов ще отлети късно тази вечер към Италия и ще остане там до другата събота

Защитникът на Спартак 1919 - Петър Господинов, е поканен отново от С.П.А.Л.! Бранителят, роден през 2005г. изкара едноседмичен престой в италианският клуб през септември. Добрите му изяви тогава, накараха италанците да увеличат интереса си към него и в края на месец октомври, бранителят бе поканен отново.

Петър ще отлети късно тази вечер към Италия и ще остане там до другата събота.

Заедно към поканата на Петър Господинов, бе изпратена такава и към директора на школата на Спартак 1919 - Радостин Александров. Наставникът на Петър ще пътува по-късно, за да се обсъдят потенциални взаимоотношения между двата клуба занапред.

Интерес към Петър Господинов има и от други клубове в чужбина, но самият той в началото на септември, предпочете именно С.П.А.Л. заради отношението, което получи от страна на италианците.

"Много съм щастлив, че ще имам възможност отново да пътувам. Първият път ми хареса много и смятам, че се представих добре. Сега съм сигурен, че съм научил повече от престоя си в Плевен и съм по-добре подготвен от преди. Искам да благодаря на Спартак 1919, че ми дава възможността да отида безпроблемно в Италия и че съдейства за това да се случи. В последните няколко месеца развих много техниката си и най-вече разбирането за играта.", споделя Петър Господинов, който направи отлично представяне и на последния проекто-национал във Варна, когато също се отличи с израстването и отиграванията си по време на лагера.

"Петър е изключителен професионалист. Той попива всичко, което ние имаме като изискване. Има много още накъде да се учи и развива, но той е едва на 14 години. Има отлично отношение към всичко - тренировъчния процес, съотборниците си, възстановяването, училището и успешно се справя с всички поставени към него задачи. За месеците които е тук наистина израсна много. Той дойде при нас, желан от много други клубове, но предпочете да продължи развитието си тук, за което се радваме. Вярвам, че и той е щастлив с избора си. Атмосферата и колективът тук му помогнаха да надгради още повече уменията си и да почувства още по-голямо удоволствие от играта, а интензивните тренировки и теоретичната част, спомогнаха да развие още повече качествата си. Неприятно е, че в началото на сезона пропусна два мача от Елитната до 15г. - сега ще пропусне мачовете с "Ботев" (Пловдив), както и реванша за Купата на БФС с Лудогорец, но има по-важни неща от тези мачове. Развитието на всеки един играч стои по-напред от отборните постижения и трофеи. А една такава възможност, със сигурност ще допринесе за развитието на Петър.

Пожелаваме му успех и сме сигурни в неговите качества. Както и да протече престоят му, опитът от подобно пътуване със сигурност ще го обогати.", коментира Радостин Александров.