Спартак 1919 победи Локомотив (Горна Оряховица) със 7:2 при U17

"Гладиаторите" доминираха през цялото време и не дадоха шанс на своя съперник

Спартак 1919 продължава с трета победа от три мача, участието си в Областната Група до 17 години, съобщават от клуба. "Гладиаторите" доминираха през цялото време и не дадоха шанс на своя съперник, като още до полувремето водеше с 4:0 в резултата.

Спартак 1919 продължава напред в първенството с мач срещу Академик" (Свищов) като гост. Двубоят е тази събота.

"Поздравявам момчетата и на двата отбора на мача. Отборът на Локомотив се надиграваше с нас и се получи приятен за зрителя двубой. Нашите момчета приеха сериозно предизвикателството и успяхме да се наложим над съперника игрово. Много красиви моменти съпътстваха почти целия мач. Всеки гол бе добре изработен или се възползвахме от отлични контра-атаки. Още през първото полувреме решихме изхода на срещата, но е похвално, че до средата на втората част момчетата не спряха да атакуват и да играят атрактивно. След 7-мия гол, темпото и качеството паднаха. Някои играчи от полувремето излезнаха отпуснати - нещо, което не можем да си позволим, но е добре, че допуснахме два гола, за да се поучим.

Гордея се с момчетата, затова че се опитват да играят приятен, комбинативен футбол, в който и индивидуалните и отборните качества изпъкват. Имаме още много да се учим и да израстваме.
Тъжно е, когато съдийска бригада от Плевен свири тенденциозно и очевидно критерия към двата отбора е различен. За щастие, класата на отбора ни не позволи на съдията да има влияние върху резултата, но отсъжданията и поведението към двата отбора бяха много различни. Не са съдиите това, към което трябва да се насочваме, но действията им са неуважителни най-вече към труда на децата, които са на терена. Играли сме в Бургас, Ловеч, Пловдив и къде ли не в страната и е имало случаи на "домакинско побутване", за съжаление у нас е така. В Плевен, обаче, е единственото място, където местен съдия открито обръща критерия и ощетява отбора домакин. С този начин на мислене от някои местни хора и омразата която таят, футбола в Плевен трудно ще се възстанови." - коментира Радостин Александров