Наградиха състезатели на Спартак 14, носители на медали от Европейско първенство и купа по шотокан карате - до

"В настоящия мандат на общинското ръководство в Плевен развитието на спорта е категоричен приоритет", заяви председателят на ОбС доц. Иван Малкодански

Националният пресклуб на БТА в Плевен стана домакин на награждаване на състезатели на шотокан клуб Спартак 14, носители на медали от Европейско първенство и купа по шотокан карате - до, проведено в Дебрецен, Унгария. В него сили са премерили повече от 1000 каратисти от 20 държави.

В престижния шампионат от плевенския клуб чрез държавно първенство са селектирани 14 състезатели. Три са европейските титли, завоювани от плевенчани.

Златен медал е за ученика на плевенското спортно училище Тихомир Тодоров при юноши 16-17 годишни в категория над 73 кг в дисциплината шобу санбон кумите. Тихомир донесе в Плевен и световна титла през миналата година от първенство в Япония. Европейска титла в дисциплината шобу ипон кумите при юноши 12-13 годишни тежка категория е спечелил Християн Спиридонов. Третата европейска титла е на Денислав Трифонов в дисциплината шобу санбон кумите при 12-13 годишни юноши тежка категория. Сребърен медал е завоювал Ивайло Боев при мъже над 21 години. В останалите възрастови групи и категории всеки един от плевенските състезатели е спечелил медал както в индивидуалните, така и в отборните битки.

"В настоящия мандат на общинското ръководство в Плевен развитието на спорта е категоричен приоритет. Тази година сме осигурили и рекорден бюджет за спорт, като намеренията ни за следващата 2025 г. сумата да бъде увеличена. Като Община подкрепяме и всички инициативи за модернизация на спортната база. Надявам се след няколко години Плевен да има толкова добра спортна база, че да бъде домакин на такова европейско първенство, от което са спечелили своите титли състезателите на Спартак 14.", сподели на официалната си страница във Фейсбук председателят на Общинския съвет доц. Иван Малкодански, който присъства на награждаването.