Спартак 1919 в напреднали преговори с Херенвеен!

В следващите седмици ще бъде взето решение, с което сътрудничеството между двата клуба може да се официализира

Отборът на Спартак 1919 е в напреднала фаза на преговори с холандския елитен Херенвеен за сътрудничество между двата клуба. Тази седмица директорът на плевнския клуб Радостин Александров и капитанът на отбора в Елитната Група до 15г. Преслав Георгиев са поканени от холандския тим. Преслав Георгиев кара пробен период, в който холандците оценяват качествата му.

Вчера и днес се проведе близо тричасова среща между Радостин и част от ръководството на клуба. Александров представи проекта, част от който вече се осъществява в Плевен, идеите които тепърва предстоят да се осъществят и някои от най-перспективните играчи от плевенската школа. Холандците останаха впечатлени и от своя страна също споделиха своя опит и начин за работа с подрастващите.

В следващите седмици ще бъде взето решение, с което сътрудничеството между двата клуба може да се официализира.

"Всичко тук е както трябва да бъде. Базата, начина на работа, хората, културата и обстановката. Вярвам, че двата клуба можем да си бъдем много полезни. Те видяха, че част от нещата които правят се случват и при нас, но в по-малък мащаб. Ние сме в първата година на нашия проект. На тях им е отнело 5 години, част от 10-годишен план, за да осъществят това, което са планирали. Ние също гледаме напред и знаем, че за година или две нещата няма да са във финален вид. Но останаха много впечатлени, че след само 9 месеца работа, сме успяли да изградим много неща. Тепърва ще развиваме нашата дейност, както у нас, така и в Европа. Школата също ще набави и нови треньори и енергични хора, които да подпомогнат целия процес. Убеден съм, че това няма да е последната ни среща с холандския клуб и Преслав, както и други наши играчи ще получат шанс за изява в представителя на холандската елитна лига.

Херенвеен не е единствения западноевропейски клуб, с който имаме контакт. Тепърва предстоят много вълнуващи неща!", коментира Радостин Александров пред официалната фейсбук страница на Спартак 1919.