След 10 години: Проф. Горчев се срещна отново с една от своите първи пациентки, спасени с ръцете на Да Винчи

Десислава Златковска живее втори живот благодарение на чудото "ръцете на Да Винчи" и хирургът, който ги управлява

След 10 години развитие на роботизираната хирургия в България и над 1 200 операции, съдбата срещна отново проф. Григор Горчев с една от жените, които първи са се подложили на робот-асистирана операция в Плевен. 
На 30 януари цяла България стана съпричастна на личния и много емоционален разказ на Десислава Златковска, която живее втори живот благодарение на чудото "ръцете на Да Винчи" и хирургът, който ги управлява. Преди 10 години, след поставената тежка диагноза рак на маточната шийка, 28-годишната Десислава открива проф. Горчев и решава да се довери на високотехнологичното чудо Да Винчи. Младата жена се осмелява да е една от първите пациентки, оперирани от проф. Горчев с роботизираната система. Операцията е тотална хистеректомия и за жалост тя лишава младата Деси от възможността да стане майка и да има собствени деца. 

След бързо възстановяване и 10 години пълноценен живот, младата жена иска да се изправи пред камерата, за да предаде своето послание на хиляди жени с тежки диагнози. А то е, че винаги има шанс за живот, стига да вярваш достатъчно в себе си, да вярваш в чудото, наречено живот, в красотата на утрешния ден. Част от аудиторията, която се просълзява от нейния откровен разказ, е и спасителят на Деси – хирургът проф. Григор Горчев.

Днес проф. Горчев и пациентката Деси се срещнаха, за да проведат един обикновен разговор извън екрана, споделяйки своите чувства и мисли. Срещата развълнува много и двамата, а Десислава сподели, че пред проф. Горчев се вълнува много повече, отколкото пред телевизионните камери. Тя разказа на професора за мечтата си да стане професионален приемен родител и да се грижи за изоставени деца. Деси вярва, че може да бъде пълноценна майка за деца без семейства и да ги дари с цялата обич, на която е способна. А тази Жена притежава наистина огромно сърце, светлина и Обич. Поклон пред силата и енергията на Десислава Златковска! Деси, ти вдъхновяваш!