Пожар вилня в село Варана, "Мерцедес" горя в Червен бряг

Крими

26-07-2024, 09:45

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

Пожари в сухи треви, пламнали вчера в землищата на селата Дисевица, Ясен и Търнене, край град Долна Митрополия и град Тръстеник, в град Гулянци на улиците "Махмудица" и "Шипка", както и до автопарка на община Гулянци. Екипи на пожарните служби в областта са потушили пламъците.

На 25 юли в 19:33 часа служители на РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ - отстраняване на паднал клон на дърво в Плевен ж.к. „Дружба“.

В 13:57 часа на 25 юли се е запалил лек автомобил „Мерцедес“ на улица “Васил Априлов“ в Червен бряг. Предполагаема причина е късо съединение, като е унищожено част от електроинсталацията в двигателното отделение. Пламъците са локализирани и потушени от служители на РС ПБЗН – Червен бряг. Бързата намеса на пожарникарите е спасила автомобила.

На 25 юли в 13:46 часа в РС ПБЗН – Левски е постъпил сигнал за пожар в суха трева и селскостопанска постройка – барака в село Варана. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение в електропреносната мрежа. Наложило се принудително отваряне и премахване на ограда и врата на адреса за осигуряване на достъп за пожарогаене в имота и в двора на църквата в съседство. Изгоряла е постройката. Спасени са сгради в близост. Екип на районната служба в Левски е погасил пламъците.