Продължава обучението на екипи от ВВВУ "Георги Бенковски" и ВВУБ в базата на "ZLIN AIRCRAFT"

Започна втората седмица от обучението на пилоти и техници от ВВВУ "Георги Бенковски" и ВВУБ - Долна Митрополия в базата на Zlin в Отроковице.

Пилотите Добрин Русев, следван от м-р Валентин Иванов, Румен Маринов и м-р Тихомир Тодоров извършиха първите си полети със Zlin 242. Под вещото ръководство на механиците от фирмата преминава и обучението на българските им колеги.

Спонтанно и емоционално, от мястото на събитието, старшина инж. Виктор Величков сподели: "Няма и не трябва да има човек в авиацията, който твърди и казва, че знае всичко! В тази професия се учим цял живот! За нас тази професия е поле на съревнование със самите себе си. Там всеки ден се борим с това да развиваме нашите способности и знания въпреки умората, въпреки лишенията. Там ние поставяме техниката, знанието и опита пред всичко останало. Понякога това ни отдалечава от нашите семейства и близки. Понякога прекарваме дълги дни и нощи в подготовка и обучение. Но! ...Повярвайте ми, струва си, защото ние сме механици, техници, инженери и пилоти, обичащи това, което правим и ще продължаваме да го правим с все същия всеотдаен кураж и дух... напред и нагоре!“