Главни сержанти от Националната гвардия на щата Тенеси гостуваха във ВВВУ "Георги Бенковски"

Професионалният сержантски колеж – ВВС към ВВВУ "Георги Бенковски" бе домакин на работна среща с главните сержанти от компонентите на Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

Бенжамин Уилямс - главен сержант на Военновъздушния компонент, Майкъл Джентри - главен сержант на Сухопътния компонент, Джеймс Д. Крокет - главен сержант на Сухопътния компонент (нов) и Дейвид Малоун - главен сержант на отдел "Операции" към командването/щаба на НГ на Тенеси се запознаха със мисията и структурата на ВВВУ "Георги Бенковски" и мястото в нея на Професионалния сержантски колеж - ВВС.

Презентацията е представена от старши сержант Райна Параскова - старши инструктор – специалист в отделение "КИНО" на Колежа.

И на последващата среща с личния състав на ПСК гостите са проявили интерес от необходимостта за обучение на инструкторите по военно-лидерска подготовка и на сержантите авиационни техници.

Целта е да се очертаят основните направления за сътрудничество между компонентите на Националната гвардия на Тенеси и българските сродни армейски структури.

През ноември предстои втора среща, след която може да се сключи споразумение за сътрудничество.

В работната среща взеха участие с-на Калин Крумов -главен сержант на БА, с-на Румен Петров- главен сержант на ВВС, с-на Любомир Ламбов - главен сержант на Сухопътните войски и подполк. Станимир Кръстев - старши инструктор в Център „Професионално обучение, следдипломна квалификация и обучение на чуждестранни студенти“ .