80 абитуриенти от СУ "Иван Вазов" казаха "Не на войната по пътищата!"

Зрелостниците подкрепиха мисията на книгата "Останете живи"

80 абитуриенти от СУ "Иван Вазов" - Плевен казаха "Не на войната по пътищата" и подкрепиха мисията на книгата "Останете живи".

Младежите от най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област получиха своите дипломи за завършено средно образование от директора Димитър Митев, който им пожела да стъпват уверено по избрания от тях път, вярвайки в собствените си сили и възможности.

Зрелостниците получиха и книгата "Останете живи" лично от нейния автор и бивш възпитаник на школото Георги Стоянов.

"Решихме, че в месеца, в който отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата, а вие поемате смело по своите пътеки в живота, няма по-подходящ момент изданието да стане част от личните ви библиотеки. Убеден съм, че ще ви бъде от полза", сподели Георги Стоянов пред момчетата и момичетата. Да постигат мечтите си и да се пазят на пътя - това пожела на абитуриентите авторът и издател на "Останете живи".

Още снимки от събитието може да видите на сайта на училището ТУК

***

Книгата "Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.