"Останете живи" вече е част от фонда на най-старата библиотека в Плевен

Книгата, насочена срещу войната по пътищата, вече е част от библиотеката на читалище "Съгласие 1869"

Книгата "Останете живи" вече е част от фонда на най-старата библиотека в град Плевен - тази на читалище "Съгласие 1869".

Припомняме, че изданието на журналиста Георги Стоянов, което е насочено срещу войната по пътищата, се появи преди година и има за цел да заостри вниманието на младите хора върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега.

До този момент кампанията, съпътстваща представянето на книгата, достигна до хиляди младежи от цялата страна. Призивът по време на срещите към всички тях е един-единствен: да бъдат отговорни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

"Останете живи" влезе в десетки училищни и общински библиотеки, като до момента събития бяха организирани във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Добрич, Плевен, Смолян, Велико Търново, Царево, Приморско, Белене, Долна Митрополия, Пордим и др.

За съжаление заради пандемията от COVID-19 се наложи планираните за тази пролет представяния на книгата да се отложат и кампанията бе прекъсната за неопределено време.

Подкрепата си към "Останете живи" до момента заявиха и редица популярни лица от обществения живот, сред които световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, евродепутатът Андрей Ковачев, легендарният гимнастик Йордан Йовчев, народните представители Нели Петрова и Даниела Димитрова, надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, тв водещият Ники Кънчев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, боксовата шампионка Станимира Петрова, естрадната легенда Богдан Томов, младежките футболни национали Иван Турицов и Митко Митков, бронзовата медалистка по борба от Рио Елица Янкова и много други.

В началото на 2020 година авторът и издател на "Останете живи" Георги Стоянов бе отличен с Първа награда в категория "Журналисти и медии" на Деветите "Годишни награди за пътна безопасност".

Повече за книгата може да намерите на официалната й страница във Фейсбук: Останете живи