Останете живи! Родни футболни таланти призовават към разумно шофиране

Спорт

03-01-2020, 11:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Журналистът Георги Стоянов представи книгата си "Останете живи" пред деца и младежи в СОК "Камчия"

"Останете живи" на плевенския журналист Георги Стоянов влезе и в училищните библиотеки на Горна Оряховица

Останете живи! Кампанията на журналиста Георги Стоянов стигна до Пловдив

Книгата "Останете живи" вече е част и от училищната библиотека на ПГМЕТ - Плевен

По инициатива на фондация "Евелин Дуков": В Царево ще представят книгата "Останете живи"

Останете живи! Фондация "Евелин Дуков" и журналистът Георги Стоянов със съвместна инициатива в Царево

Олимпийската медалистка Елица Янкова подкрепи мисията на книгата "Останете живи"

Книгата "Останете живи", призоваваща за разум на пътя, бе представена и в Белене

Георги Стоянов и книгата "Останете живи" с номинация за "Годишни награди за пътна безопасност 2019“

Останете живи: Шампиони подкрепиха кампания срещу войната по пътищата

Футболистите на ЦСКА и младежкия национален отбор Иван Турицов и Митко Митков подкрепиха мисията на книгата "Останете живи"

Футболистите на ЦСКА-София и младежкия национален отбор Иван Турицов и Митко Митков подкрепиха мисията на книгата "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата. Като млади водачи, и двамата са наясно, че трябва да управляват автомобилите си с отговорност, за да опазят себе си и другите на пътя.

"Всеки ден четем за поредните погубени животи на пътя и едва ли има човек, който да не иска това да спре. Просто трябва да се внимава и да се мисли. За мен е огромно удоволствие да шофирам, но не съм от хората, които биха си позволили да рискуват своята и чуждата безопасност. Никой никога не бива да надценява възможностите си. Понякога точно прекомерната самоувереност и мисълта, че "на мен няма да се случи", водят до трагични инциденти", сподели Иван Турицов.

"Взех шофьорска книжка в края на 2019 година и осъзнавам колко важно е да съм разумен, да се съобразявам с пътната обстановка и да мисля за безопасността. Има много агресивни и безразсъдни водачи, които карат пияни, дрогирани, без книжки или с несъобразена скорост, но аз не искам да съм като тях. Не искам да съм шофьор, който се мисли за "безсмъртен" и създава проблеми на пътя. Искам да съм шофьор за пример и ще се постарая да бъда такъв. Надявам се, че много мои връстници мислят по този начин.", заяви Митко Митков.

Посланията си двамата отправиха на официалната фейсбук страница на книгата "Останете живи" с автор Георги Стоянов.  Изданието вече е част от десетки училищни и общински библиотеки, като до този момент е представено пред хиляди ученици от цялата страна - организирани бяха събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия", Белене. Кампанията продължава през цялата настояща учебна година.