Близки на починал след катастрофа излизат на протест в Плевен, искат справедливост

Инцидентът е станал на 7 май тази година

Близки на починал вследствие на тежка катастрофа се събират на протест в Плевен с искане за справедливост.

На 7 май около 17.30 часа на общински път след село Ралево лек автомобил "Пежо" – управляван от 21-годишен, се удря в крайпътни дървета и храсти. Автомобилът се обръща по таван на платното за движение. Вследствие на настъпилото пътно-транспортно произшествие са пострадали водачът, който е с фрактура на горен крайник, без опасност за живота, и пътниците – двама 17-годишни, с черепно-мозъчни травми и с опасност за живота. Те са настанени в болнично заведение. За съжаление, дни по-късно единият от тях, 17-годишният Божидар Бояджиев, издъхва.

Оказва се, че младият шофьор от катастрофата не за първи път попада в хрониките заради неразумното си шофиране.

"През 2019 г. става ПТП, при което са пострадали четирима младежи. След като изгубва управление, поради неразумното си шофиране в местността "Кайлъка" и малко преди да се удари в едно дърво, водачът вдига ръце и казва "Да става каквото ще!". На 7 май 2020г. същият този младеж ускорява точно преди да влезе в 90-градусов завой и губи управление. Резултатът е - едно момче ще остане завинаги на 17г. /светла му памет/, а друго ще се лекува дълго и трудно от тежката черепно-мозъчна травма, която е можела да му коства живота. На 10 юни 2020г. е първото съдебно заседание по делото за първата катастрофа. Ако бяха взети своевременни мерки и разследването не се беше бавило цяла година, сега Божидар можеше да е жив", написа адвокат Елица Буенова във фейсбук групата "Искаме справедливост на пътя".

"На 10 юни ще се проведе протест с искане за справедливо наказание на убиеца на Божидар. От 10,30ч. ще започне делото срещу убиеца на Божидар за другата катастрофа в местността "Кайлъка", в която са пострадали 4-ма човека. Нека не оставяме убиеца ненаказан. Ако това дело беше приключило своевременно, Божидар можеше да е жив. Нека не сме безучастни. Нека се борим за справедливост. Искаме живот!!! Приканваме всички приятели на Божидар да ни подкрепят", апелират близките на Божидар. Протестът е планиран за 10,00 часа пред Съдебната палата в Плевен.