От ОУ "Валери Петров" несъгласни с решение на Общински съвет - Плевен

Мисия

07-05-2020, 16:09

Снимка:

ОбС

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съвет - Плевен с поредно решение във връзка с трасето на АМ "Хемус"

Общински съвет - Плевен заседава в зала "Катя Попова"

Общински съвет - Плевен определи съставите на 10 постоянни комисии за мандата

Общински съвет - Плевен се събира за заседание на 19 март

От ОУ "Валери Петров" несъгласни с решение на Общински съвет - Плевен

С празничен ритуал успешно завърши вторият випуск седмокласници на ОУ "Валери Петров"

ОУ "Валери Петров" - Плевен отбеляза своя патронен празник (Снимки)

В РИМ - Плевен откриват експозиция на исторически артефакти, събрани от учениците от ОУ "Валери Петров"

Четвъртокласници от ОУ "Валери Петров" драматизираха откъс от книгата "Пипи Дългото чорапче”

Мартин Митев пожела успешна учебна година в новото ОУ "Валери Петров" и в НУ "Христо Ботев"

"Оставя се без сграда общинско училище, в което се обучават над 500 ученици", посочват от училището в отворено писмо

С отворено писмо до председателя на Министерски съвет на РБългария, председателя на комисията по образование на НС, министъра на образованието, областния управител на Плевен, председателя на ОбС-Плевен и кмета на Община Плевен излязоха от ОУ "Валери Петров" - Плевен. Причината е решението на местните старейшини да предоставят сградата на бившето училище "Марин Дринов" на Висшето военновъздушно училище "Г.Бенковски" — Долна Митрополия.

Публикуваме писмото без редакция:

"Уважаеми госпожи и господа, ръководството, педагогическият екип и Общественият съвет към ОУ "Валери Петров" - Плевен изразяваме несъгласие с решението на Общински съвет — Плевен от 30.04.2020 г., с което се дарява сградата на бившето училище "Марин Дринов" на Висшето военновъздушно училище "Г.Бенковски" — Долна Митрополия. С решение № 994/28.06.2018 г. същата страда бе предоставена на ОУ "Валери Петров", общинско училище. Търсим отговор - не са ли в противоречие тези две решения, касаещи една и съща сграда? Явно и двете институции имат нужда от база, но какво налага да се пренебрегне предходно решение на Общинския съвет и да се вземе друго?

Оставя се без сграда общинско училище, в което се обучават над 500 ученици, учебният процес се провежда на две смени, ползват се помещения в две други училища, отстоящи на голямо разстояние, базата е недостатъчна за разгръщане на всички дейности. Очакванията на екипа и родителската общност беше, че ОУ "Валери Петров" ще получи самостоятелна сграда, обезпечена със съвременна физическа среда, подходяща за провеждане на учебен процес, кореспондиращ с най-новите тенденции в българското образование.

Уважаеми госпожи и господа, представители на институции. Настоятелно Ви молим да отговорите на повдигнатите от нас въпроси и да потърсите възможности за разрешаване на проблема — училище без сграда, като ни предложите реални алтернативи за осигуряването на подходяща самостоятелна училищна база.

Знаем, че държавата ни сега е в трудна ситуация и не е време за заделяне на средства, по-необходими са те за стабилизиране на икономиката и за нуждаещите се български граждани, но ние бихме искали да получим подкрепа и ангажираност от Вас относно разрешаването на проблем, засягащ приоритетна област, каквато е образованието.

С уважение,

Ирен Димитрова - Директор на ОУ "Валери Петров"

Владимир Николов - Председател на Обществения съвет към ОУ "Валери Петров"

Педагогически колектив

Родителска общност