ОУ "Валери Петров" - Плевен отбеляза своя патронен празник (Снимки)

Животът

22-04-2019, 14:17

Снимка:

ОУ “Валери Петров“ - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Призово място за ученик от ОУ “Валери Петров“ на Националната олимпиада по география и икономика

В двора на Регионален исторически музей – Плевен се събраха ученици, учители и родители

За втора поредна година на 22 април ОУ "Валери Петров" чества своя патронен празник. В двора на Регионален исторически музей – Плевен се събраха ученици, учители и родители.

Гости на празника бяха г-жа Албена Тотева – Началник на РУО - Плевен, Виолета Василева – старши експерт начален етап, Владимир Николов – Председател на Обществения съвет.

В своето приветствие г-жа Ирен Димитрова – директор на училището се обърна към учениците – умни, талантливи, знаещи и можещи, победители в конкурси и национални олимпиади, към учителите – хора с големи сърца, професионалисти, толерантни и ги поздрави с празника. Благодари на родителите за подкрепата. Пожела дръзновение и нови успехи.

Г-жа Албена Тотева – Началник на РУО - Плевен приветства екипа на училището и учениците на най-младото учебно заведение в областтта. Пожела училището да носи името си с гордост и самочувствие, защото постига резултати и дава качествено образование. Пожела на учениците да са любознателни, остроумни, да откриват новостите, да имат светли хоризонти, защото в училището се гради общността и се развива, да са признателни на учителите, защото винаги са до тях, отварят вратата към света, за да са успешни личности.

Поздравителни адреси бяха получени от Мартин Митев – председател на Общински съвет, Плевен и д-р Володя Попов – Директор на Регионален исторически музей – Плевен.

Присъстващите се насладиха на спектакъла „Приказка за детския свят – мечтан и сбъднат, наивен и  мъдър“, в който бяха включени пъстър парад на хвърчила, изпълненията на любими детски песни на различни езици – български, английски, руски: Чунга-чанга, Песен за приятелството, Хвърчила и др. Драматизациите по Петте приказки на Валери Петров завладяха публиката.  Празникът завърши с флашмоб - изпълнение на български хора.