Всички играчи на Спартак 1919 ще преминат специализирани изследвания на стъпалата

Прегледът показва в реално време проблемите в ходилата на играчите

Със съдействието на Симеон Методиев, който за пореден път показва своето отношение и подкрепа към школата на Спартак 1919, играчите от клуба, ще имат възможността да минат специални прегледи на стъпалата си.

Методиев донесе на базата специализирана машина, с която всеки талант ще бъде тестван. Прегледът показва в реално време проблемите в ходилата на играчите, както и потенциално до какви неприятности може да доведе неизправност, ако бъде намерена такава.

"Изключително сме благодарни на Симеон Методиев, който отново дава много от себе си, за да допринесе за работата в нашата школа. Освен финансовата подкрепа от негова страна, отдаването на уреди като Bluetens, който ни вършат страхотна работа, той отделя много от своето време и внимание, за да ни помогне още и през тази година. У нас обичаме да реагираме на проблемите едва когато се случат... За съжаление това се отнася и за нашето здраве. Щастлив съм, че имаме възможността да проверим моментното състояние на стъпалата на децата, както и да предотвратим бъдещи проблеми, които може да се проявят у тях и след години. Проблемите със стъпалата могат сериозно да повлияят на здравето не само на футболиста, но и на всеки един човек. За нас като клуб е важно да знаем колкото се може повече за състоянието на всички играчи и да помогнем за тяхното оптимално развитие. Голяма част от това включва превенцията на потенциални травми, за да могат децата да растат безпроблемно и да ги предпазим от колкото се може повече вреди. Още от първите прегледи имаше ефект и засякохме някои потенциални проблеми, както и други вече по-изявени, които благодарение на тези прегледи, ще можем да овладеем и поправим, докато децата още са в тези възрасти", коментира директорът на ДЮШ Радостин Александров пред официалната фейсбук страница на Спартак 1919.