Проведоха се редовните тестове на играчите от школата на Спартак 1919

За тестовете бе използвана закупената в началото на година американска система

За пореден път тази година в Спартак 1919 се провеждат технически и физически тестове, с които да се проследи развитието на играчите, както и да се види къде трябва да продължи да се набляга на различните им компоненти, съобщават от клуба.

Тествани бяха почти всички играчи от школата, като вече има по-солидна база за сравнение, когато се съпоставят всички резултати през годината. За тестовете бе използвана закупената в началото на година американска система, която е предназначена именно за подобни цели.

"Без да сме анализирали резултатите все още, мога да кажа, че развитието е огромно, най-вече при наборите 2005 и 2006, където стойностите са силно променени в сравнение с лятото. За 4-5 месеца, момчетата се развиха много, а когато съпоставим резултатите им с тези от януари, израстването е дори още по-голямо. Във всички набори има играчи с невероятни резултати, които вдигат летвата сериозно. Най-важното е с всеки изминал тест, всеки да показва по-добри резултати от преди. За да се случи това, обръщаме сериозно внимание върху резултатите на всеки играч и подготвяме програма спрямо неговите нужди.", коментира директорът на ДЮШ Радостин Александров.