Спартак 1919 привлече в редиците си вратар от школата на Лудогорец

Кристиан Цонков се завръща след 10-месечен престой в Разград

Спартак 1919 привлече в редиците си вратар от школата на Лудогорец - Кристиан Цонков.
Кристиан е от Плевен и е син на дългогодишен представител на плевенския футбол, също бранил вратата на плевенските тимове - Лъчезар Цонков.

Младият вратар бе привлечен от Лудогорец през месец януари тази година, информират от плевенския клуб. След прекарани 10 месеца в школата в Разград, той и семейството му решават, че е по-добре за младият страж да се върне у дома и да продължи развитието си във Спартак 1919" (Плевен).

"Много се радвам, че Кристиан ще се върне във вкъщи, така и ние се чувстваме най-добре", споделя баща му, Лъчезар Цонков и добавя: "Убеден съм, че тук ще продължи да се развива по най-добрият начин и се радвам, че отново има детско-юношеска школа в Плевен, където детето ми да може да израства. Заедно с Кристиан взехме решението той да се върне тук и да заиграе за "Спартак". Имаше някои неща в Разград с които не бяхме доволни и съгласни и вярвам, че взимаме правилното решение."

"Много ми харесват тренировките тук. Има голям колектив в отбора и треньора прави много интересни и продължителни тренировки.", коментира Кристиан Цонков, който вече на няколко пъти тренира под ръководството на Иван Желев.

"Щастлив съм, че още едно дете от Плевен, което е поело към клубовете извън града, реши да се завърне у дома. Има много таланти от Плевен и региона, които по една или друга причина, преди време са избрали да се развиват другаде. Никой не ги вини, но се радвам, че започнаха да осъзнават и да виждат какво е положението в тези клубове и че тук могат да получат добра възможност за развитие. Надявам се и други местни момчета, да се върнат у дома и да се присъединят към нас.", директорът на ДЮШ коментира Радостин Александров