Спартак 1919 загуби с 0:1 от Лудогорец и отпадна от турнира за Купата на БФС

Излизаме с високо вдигнати глави и горди с представянето си, коментира шефът на ДЮШ Радостин Александров

Спартак 1919 загуби с 0:1 от Лудогорец и отпадна от турнира за Купата на БФС. Единственото попадение във втория 1/4-финален двубой падна от ъглов удар в средата на първата част.

Така след 1:1 в първата среща, когато Спартак допусна гол 3 минути след края на редовното време и един допуснат гол у дома от статично положение, плевенчани са извън надпреварата.

Ето какво заяви директорът на ДЮШ Радостин Александров за представянето на плевенските таланти:

"Няма как да не съм горд с представянето на момчетата. Те за пореден път доказаха, че притежават изключително много качества, не само футболни, но и личностни! В отсъствието на основни играчи, трябваше да използваме деца, родени през 2005г. и не съжалявам, че се случи така. Каквото трябваше да се каже като послание на момчетата, те го чуха.

Мачовете за Купата на БФС ни обогатиха и като опит и като знания, така че ни бяха добре дошли. Още преди месеци заявихме, че целта не ни е да спечелим Купата на БФС, а да се развиваме и да растем. Показахме, че сме един от стойностните отбори в страната и че това, което се прави тук е значимо - за "слепите" това никога няма да се промени, но е хубаво, че все повече хора го виждат. Днес на терена през цялото време имаше 11 играча, които израснаха изключително много през последните 11 месеца - за мен това е най-значимата награда. Излизаме с високо вдигнати глави и горди с представянето си. Няма нито един, който да разочарова с представянето си или да подведе съотборниците си - това също ме кара да се чувствам горд.

Колективът ни е страхотен, момчетата идват все по-гладни за развитие и това считам за най-важното в тези години от тяхното развитие. Продължаваме да се борим за класиране в Елитна група догодина и най-важното - продължаваме да се развиваме и да растем. На отборите, които продължават в надпреварата, пожелаваме успех."