Втората тенис ракета на България подкрепи мисията на книгата "Останете живи"

"Бъдете внимателни на пътя! Някой някъде ни очаква!", апелира Димитър Кузманов

"Журналистът от Плевен Георги Стоянов ме запозна с книгата си, която набира скорост в България. “Останете живи” е насочена към млади хора, които за пръв път сядат зад волана и към всеки един от нас! Бъдете внимателни на пътя! Някой някъде ни очаква!"

Това написа на официалната си фейсбук страница втората тенис ракета на България Димитър Кузманов. Той е поредното популярно име, което изразява публично подкрепата си към книгата "Останете живи" и кампанията по представянето й, имаща за цел да изгради инстинкт за самосъхрание у младите хора и да ги предпази от това да сe превърнат в част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Димитър Кузманов

Авторът и издател на "Останете живи" Георги Стоянов вече се срещна със стотици ученици, а изданието стана част от библиотеките на десетки училища в редица градове на страната.

Кампанията около представянето на книгата, както и срещите с ученици продължават и през настоящата учебна година, като на този етап през ноември се планират събития в Пловдив, Тетевен и Плевен. 

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци.  Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Повече за книгата може да намерите на официалната й фейсбук страница "Останете живи".