В ПГРТО - Плевен представят книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата

Изданието вече е част от библиотеките на десетки училища в страната

На 17 октомври, четвъртък, книгата "Останете живи" ще бъде представена пред учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен.

Зрелостниците ще научат от автора Георги Стоянов какво го е провокирало да направи книга за войната по пътищата. Пред момчетата и момичетата от ПГРТО ще бъдат представени статистическите данни, показателни за най-честите причини, водещи до пътнотранспортните произшествия в България, както и съвети за опасностите, които ги очакват на пътя и как да се предпазят от тях.

Апелът към младите хора по време на всички срещи, свързани с представянето на "Останете живи" продължава да е един и същ – да бъдат разумни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. Да изградят инстинкт за самосъхранение, прочитайки книгата. Да изградят инстинкт за съхранение и на чуждия живот.

Книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата, вече бе представена в редица плевенски училища. Тя бе презентирана и стана част от училищните библиотеките още във Варна, Стара Загора, Горна Оряховица, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско.