Илхан Куртаджъ: Плевен има нужда от промяна в областта на образованието

"Необходима е стратегия за развитието на сектора в общината за периода 2019-2023 г.", посочва 11-ият в листата на ДПС - Плевен

Илхан Куртаджъ е роден на 10 март в гр. Плевен. Магистър по педагогика и история от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий". Той е 11-ти в листата с кандидатите за общински съветници на ДПС - Плевен, а образованието е неговата кауза. Счита, че то е пътят на развитието и просперитета.

"Плевен има нужда от промяна в областта на образованието", категоричен е Илхан Куртаджъ и посочва, че е необходима стратегия за развитието на сектора в общината за периода 2019-2023 г.

По думите му европейските политики за образование предлагат обмен на добри общообразователни практики, а ДПС са верни на Евроатлантическата ориентация и на образователната традиция в община Плевен, която е добра основа за изграждането на стратегия в тази сфера. Тя ще е адресирана до предучилищното обучение, професионалното образование и обучение, висшето образование, продължаващото образование на възрастни.

"Стратегията определя три основни приоритети. Първият е насочен към равен достъп на образование и интеграция на деца и ученици от етническите малцинства. Необходимо е създаване на условия и предпоставки за успешно им социализиране в нашето общество. Вторият приоритет е прилагане на образователен подход, който подпомага развитието на всички учещи и допринася за изграждането на мислещи, можещи и инициативни личности, способни да се справят с промените и предизвикателствата на нашето време. Идеята е за стимулиране на образованието и обучението в община Плевен, като това се съобрази с потребностите на икономиката и промените на пазара на труда. И третият приоритет: повишаване на качеството на образованието и обучението. Можем да го постигнем чрез адекватна и иновативна образователна среда във всички учебни заведения на областта - това включва интерактивни методи на преподаване, аудио визуална техника и съвременна методика на преподаване), интеграционни процеси и активно гражданско участие", казва 11-ият в листата на ДПС - Плевен Илхан Куртаджъ.