В импровизирана общинска сесия участваха кандидатите за съветници от ДПС - Плевен

Мисия

11-10-2019, 17:10

Снимка:

ДПС

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дългогодишният преподавател Любка Ванкова събра в книга спомени за именити плевенчани

Плевенчанин ще защитава титлата си на световния финал на Optifuel Challenge 2019

Обсъдиха данните от втория етап на проучването на потребностите от работна сила в област Плевен

Мирослав Петров с ясна концепция за справяне с битовата престъпност и организацията на движението в Плевен

В ДГ "Зорница" - Плевен стартира работата по проект по националната програма "Заедно за всяко дете"

Мирослав Петров: С изграждането на АМ "Хемус" Плевен вече няма да бъде капсулован град

ДПС - Плевен даде вечеря-ифтар по случай свещения месец Рамазан

Нинова доволна – ДПС били занулили патриотите

55 идеи за промяната на Плевен

55 идеи за промяната на Плевен

55 идеи за промяната на Плевен

ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен

Велислава Кръстева: Плевен има нужда от промяна!

Неприятен инцидент, станал снощи, внесе непредвидена промяна в дневния ред на заседанието

В зала "Гена Димитрова" в Плевен, пред членове и симпатизанти на ДПС, се проведе демонстративно заседание на общински съвет, в което участваха кандидатите за съветници на партията. То бе председателствано от Велислава Кръстева, водач на листата на ДПС в Плевен, и Илхан Кючюк, председател на младежката организация и евродепутат.

Неприятен инцидент от последните часове внесе непредвидена промяна в дневния ред на заседанието.

"Градусът на предизборната надпревара явно вече е станал твърде висок. За съжаление трябва да ви информирам за един изключително неприятен инцидент от снощи, при който е бил пребит съпругът на председателката на младежката ни организация в Сунгурларе. Това е акт на насилие, саморазправа юмручна с политически опонент. Това е нещо, което си мислехме, че е останало назад в историята. Всички ние от ДПС изразяваме гнева си от това, че битката на идеи се измества от битката с юмруци и боксове. Всички ние сме изключително възмутени от този акт и подкрепяме Димитрина, нейния съпруг и всички членове. Това е нашата сила - да продължаваме да бъдем заедно дори в критични моменти като този. Централният ни изборен щаб излезе с декларация, която публикувахме тази сутрин. Това няма  да ни уплаши и няма да ни отклони от пътя, по който сме поели", коментира Кръстева.

Тя изрази съжаление, че тази неприятна тема е наложило изместването на предварително подготвения дневен ред, но бе категорична, че "трябва да водим себе си, така че никога да не допускаме на никой да мисли, че може да ни изплаши с юмруци". "Ние сме по-силни от юмруците. Нашата идея шества вече 30 години в страната", каза Велислава Кръстева.

"Ние сме от една кръвна група. Нашата кръвна група е ДПС и ние не се страхуваме. Трябва да сме горди от това, което сме, трябва да сме горди с различията си и да сме обединени заедно, за да правим онова, което умеем най-добре - да променяме общия ни живот към по-добро, да намираме своите съгласия, да излагаме своите идеи и да ги защитаваме и да бъдем толкова силни, че никой да не може да ни принуди да отстъпим от идеите си. Когато говорим за Плевен, ние имаме 55 чудесни идеи за това какво да се промени в Плевен през следващия мандат на Общинския съвет. Ние знаме как да го направим и всичките наши идеи са осъществими не в рамките на целия мандат, а в рамките на първите година и половина или две още. Днес ми се иска да покажем как би изглеждал Общинския съвет в Плевен, когато заработи примерно след три седмици и когато ние ще имаме една солидна група общински съветници, която ще изпълнява тези 55 идеи, които предлагаме на Плевен", допълни Велислава Кръстева.

"Пострадалата председателка на организацията е млад, образован и отдаден на работата си човек, който защитава интересите на младите хора и работи за просперитета на общинския съвет. Предупреждавали сме за подобни неща, партията ни е изказвала тежки, но верни позиции. Езикът на омразата води до тежки разделения и етническо противопоставяне. Младите хора в страна членка на ЕС и НАТО не заслужават това", посочи от своя страна Илхан Кючюк, отбелязвайки че омразата не бива да взима връх. Той категорично осъди този акт и изказа съчувствието си към председателката и семейството й. "Младите хора могат да работят за държава, в която царят толерантност и солидарност. ДПС защитава универсалните човешки ценности и в една европейска държава имаме право на политическо самоопределяне“, каза още Илхан Кючюк.

Ето и пълният текст на декларацията:

На 10-ти октомври около 23 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой…

Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната.

Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми – всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България.

Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ!

Многократно сме предупреждавали ръководството на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще доведе рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да припомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България!

Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските държави за последиците от водената политика на омраза и овластяване на екстремизма и ксенофобията. ДПС ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност между всички етноси в страната.

Централен предизборен щаб на ДПС

Купуването и продаването на гласове е престъпление!