55 идеи за промяната на Плевен

Животът

08-10-2019, 10:50

Снимка:

ДПС

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Велислава Кръстева проведе приемна с гражданите на Искър

Народният представител Велислава Кръстева с изнесена приемна в Буковлък

Открита приемна за жителите на Буковлък проведе народният представител Велислава Кръстева

Велислава Кръстева организира приемна за гражданите на Плевен и региона

Народният представител Велислава Кръстева посети Койнаре

Дебатът за Плевен: Георг Спартански, Мирослав Петров и Илиян Йончев кръстосаха шпаги в ефир (Видео)

Безплатни профилактични и диагностични прегледи за рак на гърдата в Плевен

Ето как ще изглеждат бюлетините за вота в Плевен

Северняшки ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" - Плевен чества 60-годишнина

ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен

Нинова доволна – ДПС били занулили патриотите

ГЕРБ и ДПС обсъдиха кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

ДПС предлагат санкции, ако медиите не декларират собствеността си

ДПС иска комисия да разследва слухове за незаконно предоставяне на БГ гражданство

ДПС - Плевен даде вечеря-ифтар по случай свещения месец Рамазан

ДПС – Плевен влезе в кампанията за местните избори с 55 идеи за развитието на общината

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата, оглавявана от Велислава Кръстева, представлява букет от етноси и възрасти, палитра от специалности, симпатични, амбицирани хора, които са готови за промяна.

Представяме ви първата част от листата за общински съветници, които са готови да дадат на Плевен това, от което гражданите имат нужда.

 

3. Васил Петков


Роден на 3 декември в гр.Плевен. Учи право в УНСС. Владее аглийски език. Общински председател на Младежко ДПС Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк.


Плевен има нужда от промяна в областта на младежко образование. Ние знаем и можем да реализираме тази промяна. Неслучайно 55 на сто от нашата листа е с млади и образовани хора.

Трябва да има ефективно взаимодействие между образование и бизнес. Въвеждането и развитието на дуалната система за обучение ще внесе баланса, чрез който училищата ще предоставят на бизнеса кадри в точния брой и с точните компетенции. За да могат младите хора да останат да живеят, работят и отглеждат децата си в Плевен и общината.

В моите приоритети е изграждането на общински образователен център, в който да могат да придобиват квалификация и да се преквалифицират младежи до 30 години. Само така те ще бъдат конкурентоспособни на пазара на труда и ще могат да работят тук, а не да търсят възможности извън страната.

Като общински съветник ще работя за общинска подкрепа за читалищната дейност и стартиране на програма за изучаване на майчин език в читалищата на общината.

8. Ивет Деветашка


Родена на 7 януари в град Плевен. Завършва средно образование в Математическа гимназия "Гео Милев" с профил "Информатика" с английски език. Притежава бакалавърска степен по Икономика на търговията в УНСС. Завършил е магистратура по международни икономически отношения в УНСС. Владее английски и руски език. В момента работи като експерт "Връзки с обществеността" в плевенско предприятие.


Плевен се нуждае от качествена промяна в политиките по опазване на околната среда. Въвеждането на мониторингова система за чистотата на атмосферния въздух, общински инвестиции в екологичен градски транспорт, екомобилност и все повече нулеви емисии във въздуха от досегашните големи замърсители. Необходимо е да бъдат направени инвестиции в зелени пояси, паркове, залесявания. Плевенчани трябва да дишат чист въздух и да живеят в екологична среда. За да бъдат децата ни здрави, да останат и да създават поколение тук.

За младите хора общината трябва да обособи центрове за професионална насоченост и развитие.

Жителите на града и селата в общината заслужават да живеят спокойно и да не се страхуват дали няма да бъдат ограбени или нападнати в домовете си. Ще настоявам за реално полицейско присъствие по селата, изграждане на работещо видеонаблюдение и превантивни мерки и политики срещу хулиганството и битовата престъпност.

10. Бисер Велиев


Роден на 12 февруари в гр. Плевен. Завършва средното си образование ПГПЧЕ гр. Плевен. Студент по право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Председател на ОМС – Плевен.


Повече средства за култура и съхраняване на културните традиции и културно-историческото наследство на Плевен – това е промяната, от която градът има нужда. Необходимо е младите да съхранят паметта за славното минало на Плевен и да са горди, че са жители на този град.

Промяна е необходима в политиките, насочени към младежите и младейжките дейности. Това включва ремонт и модернизация на образователната инфраструктура, която да предоставя съвременни условия за усвояване на знанията и уменията. Бъдещето на младите не трябва да бъде оставено на случайността, а целенасочено да се изпълняват проекти за преодоляване на безработицата сред младите и трудовата им миграция.

13. Первис Мутиев


Роден на 28 май в гр.Плевен. Завършва "Компютърни техники и технологии" в ПГМЕТ гр. Плевен. Висше образование завършва в Университета на Мармара, гр.Истанбул, специалност "Банково дело". Областен председател на Младежко ДПС гр. Плевен.


Промяна в инвестиционната политика на общината – това е необходимо, за да се отвори коридор за крупни инвеститори и Плевен да върне славата си на икономически център. Местната власт трябва да търси тясно сътрудничество с Агенцията за инвестиции. Необходимо е промотиране на Плевен и общината пред чуждестранни контрагенти за привличане на инвеститори клас А, който се дава за обем на извършена инвестиция, брой на разкрити нови работни места и локализиране на бизнеса в определен регион в България. Необходимо е да бъдат обособени терени, които да бъдат предложени на Национална компания „Индустриални зони“ за привличане на инвеститори.

Общинските съветници трябва да работят в интерес на хората, да успеят да върнат нашите приятели от чужбина в своя град!