ДПС представи листата за общински съветници и 55 идеи за по-добро качество на живот в Плевен

Плевен много прилича на братята от приказката за неволята, отбеляза водачът на листата Велислава Кръстева

ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата бе представена от водача на листата - Велислава Кръстева. В пресконференцията участва и областният председател на ДПС Енгин Кючуков, както и всичките 19 кандидати за общински съветници.  

"Докато работихме по проблемите на Плевен установихме, че нашият град много прилича на братята от приказката за неволята. Счупена е колата, не върви, обаче местната власт в лицето на кмет и общински съвет седят и викат неволята, но никой не се заема с това да решава проблемите - да поправи колата, тя да тръгне и да върви нанякъде. В резултат от нашата работа изработихме една програма с 55 идеи за промяната на Плевен.", посочи Кръстева.

"Всяка от нашите идеи може да бъде осъществена от ОбС и кмета на общината. Ние няма да поискаме нищо, което да не е по силите на местния парламент", допълни тя, отбелязвайки, че амбицията на ДПС е да вкара поне петима общински съветници в Общински съвет - Плевен.

Идеите имат една основна цел - да създадат по-високо качество на живот в кварталите на града, в селата от общината и за всеки дом, за да останат младите и активните да живеят и работят в Плевен.

Сред тях са модернизация на градската инфраструктура, изграждане на отводнителна канализация, разработване на проект "Светлините на града", изработване на общинска програма за енергийна ефективност, изграждане на нови детски площадки, безплатен Wi-Fi на всяка спирка, изграждане на пътно съоръжение - детелина Сторгозия - Индустриална зона, премахване на незаконните сметища, реално и отговорно справяне с проблема с бездомните кучета, осигуряване на безплатни детски градини и ясли за всички деца, общинска денонощна аптека, стратегия на общината за намаляването на младежката безработица, изграждане на Арена Плевен, на нови спортни площадки и възстановяване на ученическата спортна школа, гребните бази и градския стадион, приемане на общинска стратегия за парк "Кайлъка" и др.

"Листата ни представлява букет от етноси, букет от възрасти, палитра от специалности, симпатични, амбицирани хора, които са готови за промяна. Готови са да дадат на Плевен това, от което гражданите имат нужда", посочи Кръстева.

"Много трудно ни беше да редуцираме идеите и проблемите, които имаме до това число. Те бяха много повече. Но ако успеем в следващия мандат на общинския съвет да изпълним тези 55 приоритетa, които сме си поставили, другите ще ги заложим в следващата програма 2023-2027 г.", заяви Енгин Кючуков.

"Ние сме се концентрирали върху работа на общинския съвет, защото за нас е много важно какъв ще бъде съставът му. ОбС е този, който определя политиките, които кметът трябва да изпълнява. И за нас е важно първо промяната в общинския съвет, за да може той да работи така, че който и да е кмет, да бъде длъжен да изпълнява тези политики. На този етап е рано да изразяваме подкрепа за кандидат-кмет", каза още Велислава Кръстева.

 Ето и пълната листа:

1.Велислава Кръстева

Родена в гр. Плевен на 2 септември. Завършила е Средното музикално училище"Любомир Пипков" в родния си град със специалност виолончело. Магистър е по политически науки и бакалавър по икономика. Владее английски и руски език. Работила е като журналист във вестниците “Монитор”, “Стандарт”, Дарик радио, главен редактор на в. “Конкурент”. Била е заместник-министър на културата в периода 2013-2014 г. През 2014 г. е член на ЦИК за избиране на представители на България в Европейския парламент и член и говорител на ЦИК за местни избори. Съветник в Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, съветник в Комисията по вътрешна сигурност в НС и шеф на Пресцентъра на Агенция за закрила на детето. Политическата й кариера е свързана с Движението за права свободи. Ръководител е на Пресцентъра на ДПС повече от 15 години. Народен представител е в 44 Народно събрание от парламентарната група на ДПС, избрана от 15 МИР-Плевен.

2.Енгин Кючюков

Роден на 26 август в гр.Плевен. Завършва аграрна икокомика в СА “Д.А. Ценов" гр. Свищов. Заместник-председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на „Агропласмент“ и „Търговия“ ЕАД в периода 2002-2009 г.През 2013/2014 заема длъжността заместник-областен управител на област Плевен. Дългогодишен областен председател на ПП ДПС гр. Плевен.

3.Васил Петков.

Роден на 3 декември в гр.Плевен. Учи право в УНСС. Владее аглийски език. Общински председател на Младежко ДПС Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк.

4.Ристем Халкоглу

Роден на 24.01.1974 г. от гр.Славяново. Занимава се със земеделие и животновъдство. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019.

5.Ерол Юсеинов

Роден на 27 септември в гр.Плевен. Завършва СПТУ - машинострене „Георги Петков“. Управлява собствен бизнес.

6. Невин Айдънова Исмаилова  

Родена на 17 май в гр.Плевен. Завършва ГПЧЕ с профил немски/английски език.Магистър по Право от УНСС. Владее английски, немски и турски език .Работи като ръководител търговска експлоатация в „Грейнстор Трейдинг“ АД.

7. Георги Божинов

Роден на 11 ноември в гр. Плевен. Завършва средно образование в ТМП-Плевен. Завършва висше образование в СА."Д.А. Ценов", гр.Свищов. Началник цех в "Технокороза".

8.Ивет Деветашка

Родена на 7 януари в град Плевен. Завършва средно образование в Математическа гимназия "Гео Милев" с профил "Информатика" с английски език. Притежава бакалавърска степен по Икономика на търговията в УНСС. Завършил е магистратура по международни икономически отношения в УНСС. Владее английски и руски език. В момента работи като експерт "Връзки с обществеността" в плевенско предприятие.

9.Тамер Куртанов

Роден в гр.Плевен. Завършил е Средно специално техническо образование. В момента е заместник-областен председател на ДПС Плевен

10.Бисер Велиев

Роден на 12 февруари в гр. Плевен. Завършва средното си образование ПГПЧЕ гр. Плевен. Студент по право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Председател на ОМС - Плевен

11.Илхан Куртаджъ

Роден на 10 март в гр. Плевен. Магистър по педагогика и история от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".

13. Первис Мутиев

Роден на 28 май в гр.Плевен. Завършва "Компютърни техники и технологии" в ПГМЕТ гр. Плевен. Висше образование завършва в Университета на Мармара, гр.Истанбул, специалност "Банково дело". Областен председател на Младежко ДПС гр. Плевен.


14. Шенсес Азизов

Роден на 23 януари в гр.Плевен. Завършил "Машиностроене" в СПТУ "Георги Петров". Общински председател на ДПС Плевен. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019

15. Алдомир Проданов

Роден на 5 май. Завършил полувисше образование в Медицински институт, гр. Велико Търново. Заместник-кмет на гр. Славяново в периода 2011-2015 г. Кандидат за кмет на гр. Славяново.

16. Айнур Асанов

Роден на 26 март в гр. Плевен. Завършил в ПГСАГ “Никола Фичев“. Развива успешен собствен бизнес.

17. Добрин Асенов

Роден на 26 март в гр.Плевен. Средното си образование завършва в техникум гр. Пордим. Кандидат за кмет на с. Пелишат.

18. Ивайло Ивайлов

Роден на 13 февруари в гр.Ловеч. Завършил висше образование СА."Д.А. Ценов" Аграрна икономика , гр.Свищов. Ветеринарен техник. Заместник-общински председател на Младежко ДПС Плевен.

19. Ахмед Мусатафов

Роден на 20 май в гр.Плевен. Завършил специалност „Машиностроене“ в СПТУ "Георги Петров". Заместник-общински председател на ДПС Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!