Спортисти и анимационни герои ще зарадват около 300 плевенски деца (Видео)

Благородната кауза на Ренета Камберова и Денислава Ангелова има за цел да накара децата да спортуват повече

Kaкто вече писхаме, "златното момиче" на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова, председател на сдружение Асоциация "Докосни дъгата”, се събраха заедно, за да работят за това най-малките ученици да се влюбят в спорта. Националната спортно-образователна кампания "Мисия спорт на любимите герои" ще стартира от Пазарджик на 24 ноември, след което идва и в Плевен на 2 декември.

Редица големи български спортисти подкрепят инициативата, като целта е, те заедно с любимите анимационни герои на децата, да популяризират различни видове спорт сред подрастващите. Олимпийски, световни и европейски медалисти се включват в благородната кауза.

"Основната ни цел е да накараме повече деца да влязат в залата, да изберат своя спорт, да го усетят. Или пък спортът да избере тях. За нас е важно и децата да правят разлика между спортовете", сподели Рени Камберова в сутрешния блок на БНТ. "Това трябва да стане без натиск. Обикновено ние, като родители, насочваме децата си към спорта, към който имаме виждане или който е модерен. Въпросът е детето да усети своя характер и своите качества, за да ги даде там, където то иска. Трябва да гласуваме повече доверие на децата си", допълни Денислава Ангелова.

Събитията в "Мисия спорт на любимите герои" ще се провеждат в зали с участието на стотици деца. Ще бъдат обособени различни "спортни кътчета", където, разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. На всеки 20 минути групите ще се въртят.

Към 300 деца на възраст от 6 до 10 години ще бъдат в зала "Спартак" на 2 декември, за да се срещнат с любимите си анимационни герои. Сред спортистите, които се очаква да дойдат след броени дни в Плевен са състезателката по борба Елица Янкова, баскетболистът Асен Великов, "златното момиче" Христиана Тодорова и др. В проявата ще се включи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.