"Мисия спорт на любимите герои" идва в Плевен на 2 декември (Видео)

Спорт

20-11-2018, 13:00

Снимка:

"Мисия спорт на любимите герои", Анна Недкова

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Денислава Ангелова: Инициативата за създаване на ученически гвардейски отряди набира все по-голяма популярност

Д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова дават старт на националния проект "Мисия спорт на любимите герои"

Плевенчанинът Асен Великов става част от проекта "Мисия спорт на любимите герои"

Плевен ще е част от националния проект "Мисия спорт на любимите герои"

Златната Ренета Камберова посети Плевен по повод Европейската седмица на спорта (Снимки + Видео)

"Златната" Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова с общ национален спортно-образователен проект

"Златната" Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова с общ национален спортно-образователен проект

Ренета Камберова, Павел Колев и Ицака показаха как се прави "Без оправдания" тази неделя в Южния парк

Ренета Камберова - ангелът от стомана

Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова дариха икона на църквата "Св. Георги" в село Цапари, Битолско

Кампанията е подкрепена от 14 федерации и редица популярни спортни личности

"Златното момиче" на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова, председател на сдружение Асоциация "Докосни дъгата”, се събраха заедно, за да работят за това най-малките ученици да се влюбят в спорта. Националната кампания "Мисия спорт на любимите герои", която стартира съвместно със сдружение "Пазарджик спортува", има за цел да популяризира физически активния начин на живот сред децата от 1 до 4 клас.

Днес, 20 ноември, Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова разкриха повече подробности около инициативата си на пресконференция в музея на спорта на Национален стадион "Васил Левски". Бяха представени част от лицата на кампанията, както и костюмите на анимационните герои, с които учениците ще имат възможност да се срещнат.

"Смятаме, че децата имат нужда да им покажем нещо на техен език. Мисията ще бъде представена по начин, по който те да я разберат, защото нашата идея не е просто да прекарат един хубав ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този един ден да започнем една вълна за това децата да започнат да спортуват", сподели Рени Камберова.

"С тази кампания искаме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, за да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е изключително важен не само за физическото, но и за психическото състояние на децата. Освен, че дава самоувереност, дисциплина и самоконтрол, той помага и на по-срамежливите деца да се отпуснат и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е изключително важно спортът да не бъде под натиск, а детето само да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е гордост, че можем да го кажем - зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни подкрепят и ще бъдат с нас в следващите седмици, месеци, надяваме се дори година-две. Вярваме, че лицата на нашата кампания и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват", каза д-р Денислава Ангелова.

Кампанията "Мисия спорт на любимите герои" стартира от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а след това, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се провеждат в зали с участието на стотици деца. Ще бъдат обособени различни "спортни кътчета", където, разпределени в групи, малчуганите ще се запознават отблизо със спецификата на различните спортове. На всеки 20 минути групите ще се въртят. 

Интерес към инициативата вече проявяват и други градове, като следващите събития ще бъдат обявени скоро на официалната страница на „Мисия спорт на любимите герои“ във Фейсбук.

"Ще отидем навсякъде, където сме желани", казаха Рени Камберова и д-р Ангелова. Те са избрали Пазарджик и Плевен като начало, тъй като това са родните им градове. 

Кампанията е подкрепена от 14 спортни федерации и редица популярни спортни личности, които ще бъдат част от събитията. Сред лицата на инициативата са Петър Хубчев, Тервел Пулев, Владо Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова и др. В Плевен ще се включи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

На провелата се пресконференция представителите на федерациите и спортистите обещаха на Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова, че ще помагат с всичко, което е по силите им, за да бъде „Мисия спорт на любимите герои“ изпълнена успешно във всички градове.

На официалната страница на кампанията ще се публикуват и специални видеоклипове с участието на лицата на инициативата и анимационните герои.