Плевен ще е част от националния проект "Мисия спорт на любимите герои"

Дават официален старт на кампанията на 20 ноември

На 20 ноември, вторник, в Музея на спорта към национален стадион "Васил Левски", "златното момиче" на България Ренета Камберова, председател на асоциация “Пазарджик спортува”, и д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", ще дадат старт на националния проект "Мисия спорт на любимите герои". Той е за ученици между 6 и 10 години (1-4 клас). Общата цел на дейностите в кампанията е ориентирана към подпомагане на личностно развитие, повишаване на качеството на живот на децата от 1 до 4 клас. Едновременно с това към популяризирането на физически активния начин на живот сред подрастващите.

На този етап е ясно, че кампанията ще мине през градовете Пазарджик и Плевен и ще бъде подкрепена от редица популярни български спортисти. Първото официално обявено име е това на Христиана Тодорова, която бе част от ансамбъла на България и е носител на над осемдесет медала. Едни от най-ценните са абсолютната световна титла от Измир 2014та и бронзът от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. След като прекрати активната си състезателна кариера, Хриси застана от другата страна на килима в ролята на съдия. 

Неотдавна Рени Камберова подкрепи проекта на асоциация "Докосни дъгата" и ММС "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г. Обединени от това, че спортът трябва да бъде задължителен елемент в пълноценния живот на младите хора, обичаната българска гимнстичка и д-р Денислава Ангелова продължават съвместната си дейност.