Глобяват с 20 лева кмета на Червен бряг за ПТП-то и разследват обществените му поръчки

Прокуратурата разследва Община Червен бряг

Неотдавна в "Господари на ефира" разказаха за общинарите в Червен бряг. По европейската програма "Региони в растеж" са санирани три къщи - на председателя на общинския съвет Ивайло Иванов, на секретаря на общината - Николай Недков и на директора на Дирекция "Архитектура и строителство"- инж. Евгени Тошев. Оказа се, че за тази програма няма други кандидати и по документи всички е изрядно, но би могло да има конфликт на интереси.

От предаването отидоха в областната дирекция на МВР - Плевен, за да разберат дали ще бъдат предприети мерки за катастрофата на кмета Данаил Вълов и скандалните му обществени поръчки. Оказа се, че глоба има и тя е в размер на 20 лева.

Старши комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР - Плевен коментира скандалните обществени поръчки, свързани с кмета на община Червен бряг. "След вашия репортаж бе проведена работна среща с окръжната прокуратура и имаше самосезиране. Веднага започна работа по изнесените данни. Окръжна прокуратаура предприе изземване на всички досъдебни произовдства с такива данни и ще им бъде направена ревизия. Материалите от проверката ще бъдат предоставени на специализираната прокуратура", посочи Начев.