Христо Гешов: Нападението срещу мен на 100 процента е заради разследванията ми за Червен бряг

По думите му именно работата му е повод за нападението срещу него от края на миналата седмица

В последната класация на "Репортери без граници" България падна до 111 място по свобода на словото. Според разследващия журналист Христо Гешов от Червен бряг подобна свобода у нас въобще няма.

Той самият е направил редица разследвания, свързани с обществени поръчки и европейски средства в общината, и по думите му именно работата му е повод за нападението срещу него от края на миналата седмица, след което той се е разминал само с натъртвания. 

"Нападението срещу мен на 100 процента е заради разследванията ми за Червен бряг. Не смятам, че е нещо на лична основа, нямам конфликт с никой", коментира Гешов.

"Един журналист, когато си е свършил работата и получава подобен род заплахи, той я е свършил добре", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът от Червен бряг дори каза, че когато става въпрос за свобода на словото, в по-малките райони няма как да се говори за такова нещо, защото там общините си купуват медии и при това законно.

"Аз съм работил с този кмет, правил съм редица разследвания. Много добре разбирам, че след тези мои разследвания и сигнали, които съм подавал до Специализираната прокуратура и до други компетентни органи, ножът буквално опира до кокала", каза Христо Гешов в студиото на "България сутрин".

Той беше категоричен, че нападението срещу него няма да го спре да прави своите разследвания за злоупотреби с европейски и общински средства в Червен бряг.