Продължава регистрацията за предстоящата през юни Втора Международна ХАЙФУ Конференция в МУ-Плевен

Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранен научен проект

На 08 юни 2018 г. в Телекомуникационния ендоскопски център към Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) предстои провеждането на Втората Международна ХАЙФУ Конференция на тема „Current Clinical Practice and Future Avenues“ („Настояща клинична практика и бъдещи перспективи“). Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранния научен проект, озаглавен "Проучване на възможностите на ХАЙФУ технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод“. Двустранният проект се финансира от Министерството на науката и технологиите на Китайската Народна Република и Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката на Р България. Партньори по проекта са Медицински университет - Плевен, ХАЙФУ Център към УМБАЛ "Света Марина" - Плевен и Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай. За втори път форумът ще се превърне в платформа за обмен на знания, идеи и опит между специалисти в различни клинични приложения на HIFU (Хайфу) терапията с по-широк кръг от медицинска аудитория на национално и международно ниво. Част от гост-лекторите на събитието са професори от водещи клинични центрове в Европа, както и китайските партньори от Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

Първата у нас международна научна конференция за приложение на иновативната ХАЙФУ технология се проведе в Медицински университет – Плевен на 22 април 2016 г. Форумът привлече аудитория от над 150 специалисти от България, Румъния, Македония, Гърция, Литва и Русия, които се запознаха с опита на водещи лектори от университетските болници в Барселона, Испания; Бон, Германия; Чонкчинг, Китай, а също и от Румъния и България.

Фокусираната ултразвукова хирургия е революционен, радикално нов подход при третирането на новообразувания в човешкото тяло (тумори) - както доброкачествени, така и злокачествени. Най-често се използва терминът ХАЙФУ от акронима HIFU (хайфу), означаващ в превод от английски език „високоинтензивен фокусиран ултразвук” (High Intensity Focused Ultrasound). Това е напълно неинвазивна медицинска терапия, при която чрез насочен ултразвуков сигнал и при уникална прецизност се постига аблация (стопяване) на новообразуванието. Терапията е органосъхраняваща, без конвенционална хирургична интервенция - без разрези, без кръвозагуба, с минимален риск от инфекции и липса на оперативен стрес. В опитните световни ХАЙФУ центрове рискът от усложнения е под 0.5%.

Регистрация за Втората Международна ХАЙФУ Конференция все още може да се направи до 21 май 2018 г. ТУК: https://goo.gl/forms/JvtvWKlz4zPFizVm1

Официалната страница на Втората Международна ХАЙФУ Конференция можете да разгледате ТУКhttps://www.facebook.com/groups/276596829535122/