Ралица Добрева: В неделя избираме каква да бъде съдбата на България

Тя се срещна с жителите на селата Бъркач, Петърница и Градина

Областният организационен секретар на ГЕРБ – Плевен Ралица Добрева се срещна с жителите на селата Бъркач, Петърница и Градина.

"От нас през цялата кампания не сте чули едно популистко обещание, защото уважаваме достойнството на хората и никога не бихме си позволили да се подиграем с него. Ето защо днес аз не се притеснявам очи в очи да се срещна с вас и да ви призова да подкрепим госпожа Цецка Цачева за Президент на България. Време е всички ние като избиратели да поемем отговорността за направения избор, да си дадем сметка в чии ръце оставяме съдбата на България. Споменът да управлението на БСП и ДПС чрез кабинета Орешарски е жив. Спомнете си как бе наложен модела КОЙ, чрез който стана ясно, кои са кукловодите и чии интереси обслужват. Равносметката е ясна над 300 уволнени служители само в сектор земеделие, спрени еврофондове, сриване на икономиката, безработица и народно недоволство. Не на последно място подигравка с достойнството на възрастните хора, които както добре помните получиха по четири лева Великденски надбавки. Болно ми е, че увлечени от инерцията на гръмките популистки лозунги, отново ще се допусне България да се върне години назад. Болно ми е заради младите хора, чиято апатия ще се засили, заради възрастните хора, които ще бъдат унизени, заради работещите, които ще понесат удара на икономическия срив”, каза областният организационен секретар на ГЕРБ Ралица Добрева.

"Чувам гласове, че госпожа Цачева не може да бъде главнокомандващ на армията. Средновековието отдавна отмина. Не очаквайте от президента да поведе армията с меч в ръка. Да пази Бог Президента да трябва да взема такива тежки решения като вкарването на страната във война, но ако допуснем тази вероятност, то неговата функция ще бъде изцяло в полето на политическите решения. Аз силно вярвам, че именно от уменията на бъдещия Президент да бъде дипломат и да преговаря, защитавайки интересите на страната, зависи такива инфарктни ситуации на военна мобилизация на населението да бъдат избегнати”, допълни госпожа Добрева.

Тя акцентира, че борбата е за бъдещето на България – една горда държава с достоен народ, който заслужава авторитета на големите лидери. "Стабилността на България зависи от това дали в неделя ще поверим президентството в компетентните ръце на една силна жена и подготвен държавник като госпожа Цецка Цачева”, напомни госпожа Добрева.