Владислав Николов и Ралица Добрева с призив към дясномислещите хора

Депутатът подчерта, че тези избори са най-важните в историята на България, защото ще определят посоката на развитие на страната

Народният представител Владислав Николов започна пресконференцията си с благодарност към всички, които са подкрепили кандидатурата на ГЕРБ за президент госпожа Цецка Цачева и за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, съобщават от пресцентъра на партията.

Владислав Николов подчерта, че тези избори са най-важните в историята на България, защото ще определят посоката на развитие на страната. "Изборът сега е между ляво и дясно. Трябва да изберем дали България да продължи по пътя на своето европейско развитие или да влезе в един период на несигурност, защото аз много добре си спомням времето от година и половина, когато на власт беше правителството на Орешарски, на власт бяха ДПС и БСП. Много добре си спомням как се вземаха решенията тогава и кой на практика управляваше държавата – Доган и Станишев. Трябва ли да възродим въпроса кой, защото ни беше предложено да гласуваме Пеевски за шеф на ДАНС. Нека не забравяме протестите и целувките на Орлов мост. В деня на изборите председателят на ДПС ясно и категорично заяви, че ДПС ще подкрепи Радев. Ако искаме да върнем модела КОЙ и България да влезе в морето на неспокойствие, на проблемите и несигурната обстановка само от преди две години и с избора на един човек да отворим вратите на Президентството на България за ДПС и отново Доган да разпределя парчетата от баницата – нека да подкрепим човека на ДПС и БСП”, каза народният представител Владислав Николов. Той се обърна към десномислещите граждани да подкрепят дясната кандидатура  -  госпожа Цецка Цачева. "БСП на два пъти се отрече от своя кандидат, но с охота ще се възползва от него”, коментира народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Плевен.

Владислав Николов изрази своите съмнения, че на практика президент на България при избор на ляв кандидат, ще бъде не Радев, а Илияна Йотова. „Подобно на Орешарски той много добре знае кои са му господарите и кои дърпат конците. Комбинацията става страшна като се вземе пред вид факта, че кандидатът на БСП и ДПС Илияна Йотова е храненик на Джордж Сорос и Отворено общество. Прегръдката между БСП и ДПС не е случайна. Тя е преминала през няколко правителства. Те имат ясно изразено сътрудничество помежду си.”, припомни Николов.

Споменът за 2013 и 2014 година възроди и областният организационен секретар на ГРБ – Плевен Ралица Добрева: „Искам да припомня  на всички, на земеделските производители какво се случи само преди 2 -3 години. Помните как всички структури бяха окупирани от кадрите на ДПС. През 2015 година в сектор Земеделие област Плевен е водеща по европейски проекти финансирани по европейски програми. Това през 2013 -2014 година беше блокирано. И в момента тече прием по две мерки в земеделието. Боли ме от това, че отново сме заплашени от връщане в блатото на 2013 -2014 година. С избора на червения генерал Радев за Президент даваме властта на ДПС.”, алармира Ралица Добрева. Тя акцентира, че зад т.нар. инициативен комитет хората трябва да виждат коалицията БСП + ДПС. По думите й само десният кандидат в лицето на Цецка Цачева ще гарантира, че вратите на Европа ще останат отворени за България.

"Една от малкото стабилни държави на Балканите е България. Вижте какво стана с Гърция – икономически крах, вижте Турция над 3 млн. бежанци. Какво да очакваме да се случи с България начело с президент, който не е подкрепен от никой в Европа.”, попита народният представител Владислав Николов. По думите му дясното е доказало че е разумно и работи за България.

"Изборът в неделя е между лявото и дясното, между изпълняващия чужди заповеди и  законотвореца, между сталбилността и несигурното настояще.”, каза Ралица Добрева. „Популизмът е едно, обещанията са друго, но в понеделник всички ние ще си останем в България и въпросът е дали ще остане тя стабилна държава или ще бъде пусната в изборната спирала на несигурността”, обобщи Владислав Николов. И той и Ралица Добрева призоваха дясномислещите хора да подкрепят десния кандидат за Президент на Република България Цецка Цачева.