Плевенски клуб отпразнува 90-годишнината на най-възрастния си спортист Георги Шабански (СНИМКИ)

Мисия

18-10-2024, 17:58

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Празникът събра приятели и гости на рожденика, поздравителен адрес изпрати кметът д-р Валентин Христов

Спортен клуб (СК) „Спартакисти - за здраве и дълголетие“ към Народно читалище „Съгласие 1869“ в Плевен отбеляза днес 90-годишнината на най-възрастния си спортист Георги Шабански. Празникът събра приятели и гости на рожденика, поздравителен адрес изпрати кметът д-р Валентин Христов.

„За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и лично от свое име по повод 90-ия Ви рожден ден! Възползвам се от празничния повод, за да засвидетелствам своето уважение към Вашия жизнен и професионален път и спортни постижения! От сърце Ви желая преди всичко здраве и енергия в делата!“, се казва в поздравлението от д-р Христов. То бе връчено на рожденика от началника на отдел „Спорт“ Ваня Първанова с пожеланието за здраве и дълголетие. От името на местната управа бе подготвен и скромен подарък.

От НЧ „Съгласие 1869“ изненадаха рожденика с торта, а колегите му от спортния клуб го поздравиха със стихове и почерпка.

Георги Шабански е спортистът, донесъл най-много награди на СК „Спартакисти“ през годините. Учител по професия, с любов към спорта, той става член на клуба през 2007 г. Последният му медал е от началото на септември 2024 г. – трето място на държавното първенство в дисциплината бягане във вода 30 м. С бодър дух все още играе в композициите и се представя достойно, сподели в поздравлението си към рожденика председателят на Спортния клуб Виолета Иванова.

„Благодаря на всички за уважението, за празника, за топлото отношение“, сподели развълнуван Георги Шабански и си пожела най-вече да е здрав, за да се радва на живота.