В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии за предстоящите избори

Мисия

19-09-2024, 15:29

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Подготовката за изборите върви без проблеми, информира Соня Ганева – Секретар на Община Плевен

  В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври 2024 г. предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се проведоха днес /19 септември/ в Заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

Участие в консултациите взеха парламентарно представените партии и коалиции, както следва: Коалиция „ГЕРБ-СДС”, Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България”, ПП „Възраждане“, ПП „ДПС”, Коалиция „БСП за България” и ПП „Има такъв народ”. По време на разговора представителите на политическите сили обсъдиха разпределението и направиха частични промени в някои секции след съгласие на всяка една от страните. Резултатът от проведените консултации предстои да бъде изпратен в РИК - Плевен в законоустановения срок.

СИК-овете на територията на община Плевен са общо 161, като предстои да бъдат сформирани комисии в местата за изтърпяване на наказания, в болнични заведения, евентуално и подвижни. Подготовката за изборите върви без проблеми, информира Соня Ганева – Секретар на Община Плевен.

На днешните консултации бе постигнато съгласие и за състава на секционната избирателна комисия в село Коиловци, където на 20 октомври ще се проведат частични местни избори за кмет.