Тихомир Иванов: Изключително щастлив съм от осмото място, Георги Помашки е майстор

Спорт

11-08-2024, 08:50

Снимка:

БОК, Любомир Асенов

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанинът е радостен от постигнатото в Париж, макар да признава, че е имал възможност да запише по-добър резултат

Тихомир Иванов не скри радостта си, след като завърши на осмо място на скок височина на турнира по лека атлетика в Париж. Лекоатлетът призна, че е имал възможност да постигне и по-добър резултат, но е доволен от постижението си.

"Доволен съм, от сърце го казвам. Три години лишения от семейство, приятели, в друга държава... Промених всичко с една идея - да дойда тук в Париж и да подобря резултата си от Рио, който имам като класиране на финал. Наистина съм доволен. Знам, че за някои хора осмото място няма да е достатъчно, но за мен е супер. Знам, че можех и по-добре. На 2,31 метра опитите ми бяха хубави, но за съжаление не успях", сподели Тихомир в ефира на БНТ

"Изключително щастлив съм. Георги Помашки е майстор - буквално след националното първенство седнахме, говорихме, каза ми каквото има да ми казва и за един месец от 2.17 ме вдигна на 2.31 метра. Нямам право да кажа, че не съм имал късмет. Може би нещо не съм изпълнил правилно, за да не скоча 2,31, но аз съм супер доволен", добави плевенчанинът.

"Успях да изненадам сам себе си. Ако бях скочил и 2,31, вече щеше да е супер изненада. Радвам се. Знам, че и много други хора ще се зарадват и ще бъдат изненадани от това, което постигнах. Осмо място на олимпийски игри... Има хора, които си мечтаят да се класират на Олимпиада, а аз съм участник на три, имам два финала", каза със задоволство Тихомир Иванов.

"Сезонът ми не свършва, здрав съм. Надявам се да имам възможност се изявя на някой друг турнир", заяви още той.