Треньорът на Рами Киуан: Извървял е доста труден път за неговите 24 години

Спорт

02-08-2024, 10:25

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Вече почти 10 години боксовата надежда тренира с Дойчин Цанов в Червен бряг

Рами Киуан се класира по убедителен начин за четвъртфиналите на олимпийския боксов турнир, след като победи с 5:0 съдийски гласа водача в схемата Панън Дейви от Австралия. Боксьорът е категоричен, че е в Париж за златен медал и това е една крачка към него. 

Рами Киуан е родом от Костинброд, баща му е сириец, а майка му българка. От малък запален по бокса, майка му е търсила най-близката зала, в която да тренира Рами. Така стигнала до зала „Кристал“ в Обеля. Там негов треньор е бил Мохамед Насри, съученик на Дойчин Цанов. След няколко години Мохамед го праща при Дойчин Цанов в гр. Червен бряг и така почти 10 години Рами Киуан тренира с Дойчин. От 5 години Рами се състезава за националния отбор, но неговата принадлежност е към БК "Червен бряг". 

Дойчин Цанов сподели: „Рами е извървял доста труден път за неговите 24 години, въпреки многото изпитания, през които е преминал и безкрайните часове, посветени на тренировки и подготовка, крайната победа се оказа повече от заслужена, доказвайки, че упоритостта и решителността могат да преодолеят всяко препятствие. Потвърди го и на Европейския шампионат в Белград за мъже. Пътят към победата на Олимпиадата в Париж също е изпълнен с трудности, но Рами не се отказва нито за миг и накрая всички усилия, дисциплина и саможертви се отплащат със заслужен успех.“