Проведе се пожаро-тактическо учение на територията на община Искър (Снимки)

Животът

19-04-2024, 09:48

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Участваха екипи на РДПБЗН-Плевен, РДПБЗН-Монтана, ОДМВР-Плевен, БЧК и ФСМП-Искър

На територията на община Искър се проведе пожаро-тактическо учение със състава на РДПБЗН – Плевен и сектор СОД към РДПБЗН – Монтана. Темата на учението бе "Подобряване дейността на ръководителя на място по организиране на силите и средствата и тяхното ръководство за ограничаване и ликвидиране на пожар в община Искър и ПТП между няколко транспортни средства – превозващи пътници и опасни вещества на главен път 13 (Искър – Кнежа)".

Бе разигран сценарий, според който е получено съобщение за пожар в сградата на община Искър и се налага евакуация на цялата администрация, като едновременно е получен и сигнал за ПТП между няколко транспортни средства – превозващи пътници и опасни вещества в района на моста на река „Искър“ на главен път 13 (Искър – Кнежа). В същото време има и сигнал за изчезнали в реката хора - започва издирването им по вода, като е потърсено и съдействие от сектор СОД към РДПБЗН-Монтана с екип водолази чрез НОЦ на ГДПБЗН-МВР.

Целта на учението, в което участваха представители на РДПБЗН-Плевен, РДПБЗН-Монтана, ОДМВР-Плевен, БЧК и ФСМП-Искър, бе да повиши готовността за реагиране при произшествия по Републиканската пътна мрежа и да подобри взаимодействието между отделните екипи.