Засилен интерес към Училището за пациенти на клиниката по кардиология за Световния ден на сърцето

Животът

27-09-2023, 15:11

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Събитието ще се проведе в четвъртък /28 септември/ от 11,00 ч.

Десетки пациенти са заявили интерес към предстоящото издание на Училището за пациенти, страдащи от сърдечносъдови заболявания, организирано от Клиниката по кардиология на високотехнологичната "Сърце и Мозък" - Плевен. Събитието ще се проведе в четвъртък /28 септември/ от 11,00 ч. и е част от традиционните инициативи на Българския Кардиологичен Институт, посветени на Световния ден на сърцето – 29 септември.

"Предварителното записване на желаещите да се включат в Училището е на тел.: 064 678-400. До момента са се записали повече от 30 души. За нас това е показателно, че инициативата ни среща одобрението на пациентите и е полезна за тях", сподели д-р Борислава Нинова.

На 28 септември, в рамките на час, участниците в Училището ще имат възможност да научат от водещите кардиолози на болницата какво представлява сърдечната недостатъчност и как да разпознаят първите ѝ симптоми. Този месец в срещата се включват и рехабилитатори с практически съвети за допустимата степен на физическо натоварване.

"На 29 септември в болниците на Българския Кардиологичен Институт – "Сърце и Мозък" Плевен и Бургас, както и в нашите специализирани кардиологични болници в страната, по традиция организираме различни прояви за Деня на сърцето“, информира проф. Яна Симова – изпълнителен директор на БКИ и началник на клиниката по кардиология в Плевен. "Въпреки че сърдечната недостатъчност е сериозна диагноза, пациентите с това заболяване могат да водят напълно пълноценен начин на живот при избор на оптимален терапевтичен план, редовно лекарско наблюдение и лична дисциплина за по-здравословен начин на живот“, допълни тя.