Започна раздаването на 20 000 розови храста, осигурени от дарител (СНИМКИ)

Животът

21-05-2024, 11:27

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места

При огромен интерес в Плевен започна раздаването на 20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на „Брит Розако” АД, Николай Пелишатски. Инициативата се осъществява със съдействието на Община Плевен и кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общинския съветник Ивайло Минков. Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места.

Раздаването на розовите насаждения започна в понеделник от Плевен, ще продължи и днес, вторник, отново от 17.00 часа пред сградата на Общината. Рози за засаждане ще бъдат предоставени на училища, детски градини, институции, обществени обекти е кметствата в общината.

Снимки на оформените с дарените рози цветни пространства може да изпращате на електронен адрес: [email protected]. Сътворените с общи усилия резултати от кампанията ще бъдат публикувани на сайта и на фейсбук страницата на Община Плевен.