Симеонова триумфира с титлата, Стефанов и Томов са втори на двойки на турнир до 16 г. от Тенис Европа в Плевен

Спорт

24-08-2023, 15:31

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата е под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански

Рафаела Симеонова стана шампионка на двойки при девойките на турнира до 16 г. от трета категория на Тенис Европа в Плевен. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Плевен 90".

Във финалната среща на двойки при девойките Рафаела Симеонова и Кира Чукчина от Русия победиха с 6:0, 6:4 Алексия Брабате и Вероника Червац от Румъния.

Във финала на двойки при юношите Кристиян Стефанов и Ивайло Томов отстъпиха с 1:6, 3:6 на Янчу Манолаче и Рарес Йонеску от Румъния с 4:6, 1:6.

Междувременно Петър Иванчев при юношите и Никол Иванова и Рафаела Симеонова при девойките завършиха на трето място в надпреварата на сингъл. На полуфиналите при юношите Петър Иванчев отстъпи с 2:6, 2:6 на Бастиян Беренц (Австрия).

При девойките Никол Иванова се отказа при резултат 5:7, 4:3 срещу Вероника Червац (Румъния). Рафаела Симеонова загуби с 0:6, 6:7 от Вероника Червац (Румъния).

Надпреварата е под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански. Наградите връчи Стела Тодорова - главен специалист в отдел "Спорт" на Община- Плевен.