Окръжният прокурор призова да не се правят спекулации за побоя пред плевенска дискотека

Животът

14-02-2023, 09:54

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Окръжната прокуратура с нови подробности по случая с пребитото 19-годишно момче

“Образувано е досъдебно наказателно производство след публикациите в социалната мрежа. Изискани са записите, които покриват мястото, където е станал инцидента”, това каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов пред Нова тв по повод случая с пребития пред заведение в Плевен 19-годишен младеж.

"Делото е възложено на следовател. Дадени са указания да бъде назначена видеотехническа експертиза, в която да има лицево идентификационно изследване", каза още той. 

"Иска да призова цялата общественост да запази спокойствие и мога да ви уверя, че целият този случай ще бъде изяснен в максимално бързи срокове, всестранно и пълно”, обеща Николов.  

"Разследването е на много ранен етап и аз бих призовал да не се правят спекулации и да не се предпоставят нещата. По първоначални данни вътре в заведението възниква инцидент между две групи граждани. В едната компания участва пострадалият, другата компания се състои от  чуждестранни граждани. Този инцидент се премества навън пред заведението, където прераства във физически конфликт. Оттам нататък през мястото преминава група полицейски служители и след това е нанесен въпросният удар на пострадалия", коментира Владимир Николов.

"Има нанасяне на удари и преди пристигането на полицаите, вече след тяхното пристигане е нанесен ударът, който най-вероятно причинява една от травмите - счупения нос", добави той.

На въпроса "Има ли такава ситуация, каквато бащата описва - момчето да е на земята в безпомощно състояние и да получава ритници и удари, въпреки липсата на съпротива?", окръжният прокурор заяви: "Не мога да коментирам този момент, по-скоро не. Точно това призовавам - да не се правят спекулации, а да се оставят органите да изяснят целия случай - обективно и пълно. И пак казвам, ако има виновни лица, те ще понесат своята отговорност. Но, сами разбирате, при ситуация, в която участват множество хора, в тъмната част на денонощието, всичко това трябва да бъде предмет на една експертиза, която действително да установи кой и как нанася ударите", подчерта Николов.

"Полицейските служители твърдят, че преминавайки покрай мястото са се намесили, за да прекратят конфликта между двете групи посетители на заведението. Това са служители от ОДМВР - Плевен и съответната група за бързо реагиране", коментира Николов.

"Уверявам ви, че всичко ще бъде абсолютно прозрачно, никой няма да бъде прикриван. Установени са полицейските служители, които са присъствали на място. Пак ви казвам - образувало се е нещо като меле, в което са участвали доста хора. Те трябва да бъдат установени. Част от тях са и чужди граждани, които са били в конфликт", каза още Владимир Николов.