Наградиха Ивет Горанова и Ангел Ленков за Спортист и Треньор №1 на месец август

Ивет и екипът на федерацията говориха за емоциите от олимпийския триумф

Ивет Горанова и Ангел Ленков получиха наградите си за Спортист и Треньор на месеца. Това се случи по време на пресконференция в Пресклуб „България”, на която присъстваха още президентът на Българска национална федерация по карате Алексей Петров и вицепрезидентът на БНФК и президент на КБИ "Петромакс" - Плевен Русалин Русалинов.

Ивет Горанова и екипът на федерацията говориха за емоциите от олимпийския триумф, както и за следващите предизвикателства.

Шампионката благодари на на Министерството на младежта и спорта, на федерацията по карате и нейното ръководство и призова децата да влязат в спортните зали.

"Сега те имат пример да останат вдъхновени и да обърнат внимание на паралелката по карате до в спортното училище в Плевен. За мен олимпиадата беше много лесно състезание, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската титла е мечта на всеки спортист", каза Горанова. "Точно преди олимпийската квалификация в Париж след Европейското първенство бях загубила увереност, но всички от федерацията вярваха в мен и това ми помогна. Благодаря много и на своя треньор, че ме изтърпя и заедно успяхме да прескочим всяко препятствие", добави тя.

Ивет Горанова разкри, че мечтата й е да стане полицай.

"Аз вече съм си поставила нова цел - световното първенство. Световният връх още не съм го покрила", каза олимпийската шампионка.