Ивет Горанова към всички българи: Празнувайте!

"Това ми беше най-голямата цел в живота и успях да я постигна", сподели плевенчанката

Олимпийската шампионка за България в каратето на Игрите в Токио Ивет Горанова не скри сълзите си по време на награждаването, когато в нейна чест зазвуча химна на родината ни.

"Не мога да опиша какво усетих, краката ми трепереха на стълбичката, не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо преживяване, никой не може да го разбере", сподели Ивет Горанова пред камерата на БНТ.

"Искам да кажа на всички българи да празнуват медала. Направихме го, успяхме. Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха.", допълни тя.

"Ако започна да ви обяснявам, няма да ме разберете колко лишения и колко труд, колко емоции преживях. Постоянно се опитвах да съм на върха и да не обръщам внимание на негативните енергии.", каза още Ивет.

"Това ми беше най-голямата цел в живота и успях да я постигна. Сега искам и златото на световното първенство през ноември", добави Горанова.

Тя благодари на първо място на мотивационния си коуч Моузес Налока. "Той беше последните два месеца всеки ден до мен и ме изкарваше от всякакви дупки и той беше от главните хора, които ми помогнаха за този успех. Искам да благодаря и на всички от Българската федерация по карате и на Българския олимпийски комитет.", отбеляза още Ивет.

Припомняме, че във финала на надпреварата 21-годишната българска каратека победи Анжелика Терлюга с категоричен резултат - 5:1, а преди това една по една отстраняваше опонентките си по пътя към трофея.