Ивет Горанова стартира срещу азиатска шампионка в Токио

Плевенчанката ще се състезава в Група „А“ в категория до 55 кг. в дисциплина кумите.

Ивет Горанова започва своя път към почетната стълбичка на Игрите в Токио, а за да стигне до там, тя ще трябва да се справи с поне три съпернички. Ивет ще се състезава в Група „А“ в категория до 55 кг. в дисциплина кумите.

Първото препядствие за Ивет е представителката на Тайван – Цуюн Вен. Тя е двукратна бронзова медалистка от световни първенства и двукратна шампионка от Азиатските игри през 2014-та и 2018-та и трикратна златна медалистка от Азиатски първенства.

Втората опонентка на Горанова е туркинята Серап Йозчелик, която е световна шампионка от 2014-та и седемкратна европейска шампионка.

Третата състезателка в Група „А“ е представитеката на Иран – Сара Бахманяр, която е бронзова медалистка от световно първенство през 2018-та.

Ивет трябваше да има за съперничка и рускинята Анна Чернишева, но европейската шампионка отпадна от турнира заради положителен тест за COVID-19.

На полуфиналите продължават само първите две от Група „А“ и Група „Б“, което автоматично означава, че излзиане от груповата фаза ще означава минимум бронзово отличие за българката.

Мачовете стартират в 11:00 ч (българско време), а Ивет ще излезе на татамито в четвъртата среща.