Областният управител и директорът на РДПБЗН обсъдиха мерки за осигуряване на пожарна безопасност

В разговора беше обсъдено настъпването на засушаването и рискът от пожари при сухата тревна растителност

След проведен работен разговор между областния управител Марио Тодоров и директора на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов, бяха обсъдени мерки за осигуряване на пожарна безопасност през летния сезон.

В разговора беше обсъдено настъпването на засушаването и рискът от пожари при сухата тревна растителност. Призовават се гражданите да бъдат отговорни в местата с повишена опасност като в близките дни, в които е обявен висок риск от пожарна опасност и сухо време, да се ограничат до минимум в земеделски земи и горски територии, дейности, като се извършват само тези свързани с прибиране на реколтата.

Изрично се забранява паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви със зърнено житни култури и в непосредствена близост до тях от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата, както и паленето на стърнища и други растителни остатъци и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях.

При пожар в дома, в двора, в полето или в гората, незабавно съобщете на телефон 112.