Мирослав Петров: АМ "Хемус" е от изключително значение за развитието на Плевенски регион

Очаква се тя да е готова до 2024 г.

Модернизация на инфраструктурата, продължаване на реформите и инвестиции в образованието и здравеопазването - това са трите основни стълба, с които ГЕРБ ще изведе страната напред и ще се достигне 100 млрд. евро БВП. До 2024 г. ще е готова магистрала "Хемус", която е от изключително значение за развитието на Плевенски регион. Това сподели областният управител и областен координатор на ГЕРБ Мирослав Петров по време на среща с жителите на Община Долни Дъбник, на която присъства и водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Плевен проф. Григор Горчев.

"Изпълнихме обещанието да удвоим заплатите. Минималната стана от 460 на 650 лв., средната – от 1001 на 1505 лв. До 2025 г. се ангажираме да постигнем 1000 лева минимална заплата, 2000 лв. средна, както и ежегодно да осъвременяваме на пенсиите. Средната пенсия пък трябва да стане 600 лв., като само за последните четири години тя нарасна от 175 лв. на 300 лв. Ако искаме да продължим с ускореното социално-икономическо развитие, трябва да продължим да инвестираме в учителите. Затова и се ангажираме да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната, а на университетските преподаватели - 140 %. До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а във ВУЗ – 2800 лв.”, категоричен бе Петров.

От своя страна проф. Григор Горчев посочи, че на страната сега е нужна стабилност и надграждане и лично него го стряскат програмите на другите партии.

"С моя професионален и житейски опит смятам, че ни е нужна повече сигурност. Една рязка смяна на системата би била пагубна за държавата. Не ни трябват трусове – нито в икономиката, нито в здравеопазването, нито в образованието. И това може да стане само с правителство на Бойко Борисов. Аз съм гражданска квота в листата на ГЕРБ – СДС, но имам отговорност към обществото, осъзнал съм своето място и възможностите си да допринеса за развитието на страната, затова приех да бъда водач на листата в Плевен. Отговорността е огромна и всеки един от нас го осъзнава, защото са заложени човешки съдби – да изведем държавата от пандемията, да увеличим доходите на всяко едно българско семейство, да се погрижим за всеки град и всяко село в страната. Това е изключително трудно, но и отговорно. И ние сме поели тази отговорност”, заяви проф. Горчев.